Μέσα σε ένα Booklet, τα Σχολεία της Θεσσαλίας, που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» , «έκλεισαν» κάποιες από τις Δράσεις που υλοποίησαν την περασμένη και γεμάτη εκπλήξεις χρονιά που πέρασε, για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι εθελοντές μας!

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου και η ομάδα Σχολείων του Παραρτήματος 7ου Γυμνασίου Βόλου στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων (ΙΑΑΑΣΕ), του Παραρτήματος 6ου Γυμνασίου Βόλου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου (ΕΚΚΝ), καθώς και το Παράρτημα Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας (ΕΑΚΚΝ), θυμούνται με συγκίνηση και αγάπη ένα χρόνο δημιουργικών δράσεων, στο πλαίσιο του Προγράμματος και αποτυπώνουν τις πιο δυνατές στιγμές τους μαζί με τις ευκαιρίες που δε δίστασαν να αξιοποιήσουν στο πλαίσιο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας!

ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣΤο 1ο Γυμνάσιο Βόλου θυμάται τη χαρά που έδωσε και πήρε όταν η εθελοντική ομάδα επισκέφτηκε το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», όπου το συναίσθημα της προσφοράς σε ανθρώπους λίγο διαφορετικούς, βιώνεται ως ανεκτίμητης αξίας…bookfestival 10

Η συμμετοχή στο πρώτο Φεστιβάλ  Εφηβικού & Παιδικού Βιβλίου στο Βόλου αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία…

 

 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ6Πόσο περήφανοι να νιώσουμε για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποίησαν τα τρία Γυμνασιακά Παραρτήματα (ΙΑΑΑΣΕ, ΕΚΚΝ, ΕΑΚΚΝ), τα οποία, παραμερίζοντας τις αντιξοότητες περιορισμού σε εξωσχολικές δραστηριότητες και έχοντας ως όπλο την αγάπη για δημιουργία και τη φαντασία, κατασκεύασαν ένα αριστουργηματικό επιτραπέζιο παιχνίδι, για να κατανοεί κανείς , μέσα από ξέγνοιαστο παιχνίδι τη μαγεία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης!

 

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου μοιράστηκε το δικό του μάθημα ζωής, έχοντας πλουτίσει το θησαυρό τω εμπειριών του, γνωρίζοντας τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λάρισας. Η εθελοντική ομάδα του Μουσικού Σχολείου, δέχτηκε το μεγαλύτερο δώρο από αυτή την επίσκεψη… Μια γιορτή αγάπης που χαράχτηκε στη μνήμη τω παιδιών και δε θα πάψει να αποτελεί παράδειγμα για την  πορεία της μετέπειτα ζωής τους!

Ωστόσο, τα λόγια είναι περιττά, όταν τα ίδια τα Σχολεία, μας προσφέρουν μέσα από το Booklet «Νοιάζομαι και Δρω Θεσσαλίας» , μια συλλογή από πολύτιμες στιγμές, κατάθεση ψυχής από δράσεις που είχαν πυξίδα την αυτοπροσφορά και μια βαθύτερη ματιά στους Σημαντικούς Άλλους…