Πρόσκληση Συμμετοχής στο «Νοιάζομαι και Δρω»

 

 

Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι,

 

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη και με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος Μποδοσάκη, υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» για την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας σε 66 σχολεία της Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 66 σχολεία της Ελλάδας και συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 270 εκπαιδευτικοί στην υλοποίηση του προγράμματος ενώ πάνω από 3.500 μαθητές ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις στον τομέα του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτειότητας. Τα αποτελέσματα του προγράμματος όπως αποτυπώνονται στις εκθέσεις αξιολόγησης και όπως καταθέτουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ήταν πολύ θετικά και το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την επέκταση του προγράμματος σε 150 συνολικά σχολεία για το σχολικό έτος 2016-2017.

 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και στις 13 Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα στους παρακάτω νομούς:

 

Νομός Αριθμός Σχολείων
Αττικής 50
Εύβοιας 2
Φθιώτιδας 2
Βοιωτίας 3
Χαλκιδικής 2
Κιλκίς 2
Πέλλης 2
Σερρών 2
Θεσσαλονίκης 12
Χανίων 2
Λασιθίου 2
Ηρακλείου 3
Ρεθύμνου 3
Καβάλας 4
Ξάνθης 4
Ιωαννίνων 5
Ζακύνθου 2
Λέσβου 6
Αργολίδας 3
Κορινθίας 2
Μεσσηνίας 3
Δωδεκανήσου 6
Κυκλάδων 8
Λάρισας 2
Μαγνησίας 4
Ηλείας 2
Αχαΐας 6
Κοζάνης 3
Κέρκυρας 3

Σύνολο: 29 Νομοί, 150 Σχολεία

Στο πρόγραμμα μπορούν να εντάσσονται νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλων των τύπων. Οι προϋποθέσεις για την ένταξη του σχολείου στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες:

 

  • Η αίτηση υποβάλλεται με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή.
  • Συμμετοχή τουλάχιστον 3 εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα (εντάσσονται εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων).
  • Συμμετοχή τουλάχιστον ενός εκπαιδευτικού με εξοικείωση με τη χρήση των ΤΠΕ.
  • Συμμετοχή τουλάχιστον ενός εκπαιδευτικού που εργάζεται μόνιμα στη σχολική μονάδα.
  • Ένας εκπαιδευτικός ανά σχολική μονάδα θα πρέπει να παραβρεθεί στη δια ζώσης επιμόρφωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016 (τα έξοδα της διαμονής και της μεταφοράς καλύπτονται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα).
  • Σε περίπτωση ισοψηφίας σχολικών μονάδων από τους παραπάνω νομούς, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την επιλογή των σχολείων.

 

Κατά την επιλογή των σχολείων, επιπλέον των προαναφερθέντων κριτηρίων, θα ληφθεί υπόψη η τυπολογία των σχολικών μονάδων, με στόχο να ενταχθούν κάθε τύπου σχολεία, καθώς και η γεωγραφική τους θέση, βάσει του σχεδιασμού του έργου.

 

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία της σχολικής μονάδας και των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, στις 23:59 η ώρα.

 

Η αίτηση για τα σχολεία της περιφέρειας έληξε.

Τα σχολεία ΜΟΝΟ από τον Νομό Αττικής μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 14/10/2016 κάνοντας κλικ εδώ

 

Κατεβάστε την πρόσκληση σε μορφή pdf από εδώ !