Απολογιστική Εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» Ιούνιος 2017

Η καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στο σχολείο αποτελεί βασική παράμετρο της διαμόρφωσης ενεργών πολιτών. Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», που υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, προσφέρει ένα πλήρες πλαίσιο καλλιέργειας του εθελοντισμού σε όλο το φάσμα της σχολικής εκπαίδευσης. Το περιεχόμενο και η μεθοδολογία του προγράμματος έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και διατίθενται ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό.

Η Απολογιστική Εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω, πραγματοποιείται την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στο ξενοδοχείο President. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με την έγκριση του Υπουργείου σε 162 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2016-2017, σε όλη την Ελλάδα και στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της συνείδησης του ενεργού πολίτη στους μαθητές. Η εκδήλωση αυτή έχει τη μορφή Επιστημονικής Συνάντησης για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολικού δικτύου «Νοιάζομαι και Δρω» τις σύνθετες δράσεις που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ θα κληθούν στελέχη του Υπουργείου, στελέχη της εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και στελέχη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να συμμετάσχουν σε διάλογο σχετικά με την ενίσχυση της συνείδησης του ενεργού πολίτη στα παιδιά και στους νέους.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα μας τιμούσε ιδιαίτερα. Εναλλακτικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ζωντανά την Απολογιστική Εκδήλωση. Αρχείο προγράμματος (pdf)

 

Πρακτικά Απολογιστικής Εκδήλωσης

 

 

 

Τρίτη  27/6/2016

10.00 – 17.30

17.45 – 18.45

Τετάρτη 28/6/2017

9.00 – 10.50

11.20 – 12.50

12.50 – 13.50