Το ρολόι του εθελοντισμού συνεχίζει να χτυπά….

Όταν ξεκινούσαμε τη δημιουργία της νέας ομάδας εθελοντών της φετινής  χρονιάς, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι μας επιφύλασσε η χρονιά! …

Ξεκινήσαμε με μεγαλεπήβολα σχέδια που περιλάμβαναν, δημιουργία σωματείου εθελοντών γονέων, κινητή βιβλιοθήκη, δημιουργία ανταλλακτικής βιβλιοθήκης σε άλλο δήμο εκτός των Καλυβίων σε συνεργασία με τους μικρούς εθελοντές του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, με αποκορύφωμα, την επέκταση του περιβάλλοντα χώρου στης ανταλλακτικής μας βιβλιοθήκης.

Οι μικροί μας εθελοντές έγραψαν γράμματα για να κινητοποιήσουν συμμαθητές τους σε άλλο δήμο αλλά και  στο Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο του τόπου μας για να τους ζητήσουν την άδεια να υιοθετήσουν ένα νέο χώρο δίπλα στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη μας. Στόχος μας ήταν να ομορφύνουμε τον χώρο φυτεύοντας δέντρα και να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο αμφιθέατρο με κερκίδες σε σχήμα ανοιχτού βιβλίου όπως πρότειναν τα παιδιά  όταν ρωτήθηκαν πως θα ήθελαν να είναι.

Τα σχέδια μας έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα, καθώς τόσο ο Δήμαρχος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο εντυπωσιάστηκαν με τις προτάσεις των παιδιών.

Μας επισκέφτηκαν στο Νηπιαγωγείο για να τους παραδώσουμε το γράμμα που είχαν ετοιμάσει  τα παιδιά και να τους παρουσιάσουν τις ιδέες τους.

Πήραμε και επίσημα την άδεια και ξεκινήσαμε να συζητάμε  με τον μηχανικό που θα αναλάμβανε το έργο. Συμφωνήσαμε για τη μορφή που θα έχει ….και μετά τα σχολεία σταμάτησαν τη λειτουργία τους λόγω κορωναϊού .

Το ρολόι του εθελοντισμού όμως δεν σταμάτησε…..συνέχισε και συνεχίζει να χτυπά…Επικοινωνώντας από μακριά, συνεχίζουμε  με αργά αλλά σταθερά  βήματα στην υλοποίηση των στόχων μας.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Σπύρου του 2ου Νηπιαγωγείου Καλυβίων στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”