Κάθε δράση, έχει και μια αντίδραση, λένε οι νόμοι της φυσικής. Οι δράσεις, όμως, της ομάδας «Νοιάζομαι και Δρω» του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, συνεχίζουν να έχουν, μάλλον, έναν πιο θετικό αντίκτυπο στην  ίδια την κοινωνία.
 
Οι μαθητές του ΚΕΑΤ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Νοιάζομαι & Δρω" εν ώρα δενδροφύτευσης

Στα πλαίσια της προσφοράς και της αλληλεγγύης – έννοιες τις οποίες εμφυσά στα παιδιά η συμμετοχή τους σε τέτοια προγράμματα – και της προσπάθειας να ενισχυθούν οι ενέργειες του Εξωραϊστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ν. Βουτζά “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, προκειμένου να αποκαταστήσει πλήρως τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του, μετά τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, οι μαθητές του ΚΕΑΤ φύτεψαν δέντρα και καλλωπιστικά φυτά στον κήπο του αθλητικού συλλόγου. Η δράση αυτή, η οποία ήρθε να ολοκληρώσει έναν κύκλο που παρέμενε, μέχρι πρότινος, ανοιχτός, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020.

Επρόκειτο, ουσιαστικά, για μια συνέχεια της προηγούμενης συνεργασίας των δύο φορέων, κατά την οποία τα παιδιά του ΚΕΑΤ που συμμετείχαν πέρυσι στο «Νοιάζομαι και Δρω», είχαν δωρίσει τα κέρδη από το  μπαζάρ αγάπης που είχαν οργανώσει, ώστε να βοηθήσουν την πληγείσα περιοχή.

Η προσφορά, εξάλλου, είναι το μέσο για να λάβεις όλα αυτά που θα σε κάνουν να νιώσεις πλήρης. Αποτελεί το μέσο για να αγαπηθείς, να αναγνωριστείς, να προοδεύσεις. «Το ακούω και το ξεχνώ. Το βλέπω και το θυμάμαι. Το κάνω και το καταλαβαίνω.», είπε πολύ σοφά, κάποτε, ο Κομφούκιος. Γιατί, τελικά, μόνο μέσα από την ενεργώ δράση του καθενός ξεχωριστά, αλλά και όλων μαζί συλλογικά μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και το αδύνατο.

Από ανάρτηση του εκπαιδευτικού Δημήτρη Μακρή του Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”