Μετά την περσινή μας υπέροχη συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου η φετινή μας επίσκεψη ήταν κάτι που όλοι το περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία. Μπήκαμε στην αυλή του σχολείου με μεγάλο ενθουσιασμό και οικειότητα ενώ τα μεγάλα χαμόγελα των παιδιών του ΕΕΕΕΚ έδειχναν ότι τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία. Μετά το σύντομο καλωσόρισμα έγιναν οι ομάδες και ξεκίνησαν οι δραστηριότητες.

Στην αυλή τα παιδιά έπαιξαν μπότσια και μπάσκετ σε ζευγάρια.  

Στο εργαστήριο των εικαστικών τα παιδιά έφτιαξαν ζωγραφιές ενώ ταυτόχρονα συζητούσαν και γελούσαν. 

Στο κυλικείο για άλλη μια φορά οι «μάγειρες» έβαλαν όλη την τέχνη τους και έφτιαξαν νοστιμότατα κουλουράκια. 

Κάποια ομάδα «ρόκαρε» στη αίθουσα της μουσικής ενώ στη διπλανή εξελίσσονταν «ηρωικές μάχες» εικονικής ξιφασκίας και πινγκ – πονγκ.

Δεν μπορεί να περιγράψει κανείς τη χαρούμενη ατμόσφαιρα και την οικειότητα μεταξύ των παιδιών. Με το χτύπημα του κουδουνιού μαζεύτηκαν όλοι στην αυλή, έφαγαν τα κουλουράκια και το έριξαν στο χορό. Με τα χέρια ενωμένα στηρίχτηκαν ο ένας στον άλλο, χόρεψαν με την καρδιά τους, τραγούδησαν, γέλασαν και βέβαια φωτογραφήθηκαν!

Οι δύο ώρες πέρασαν πολύ γρήγορα.  Φύγαμε με την υπόσχεση ότι σύντομα θα τα ξαναπούμε στο δικό μας σχολείο! Τα χαμόγελα και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των μαθητών έδειχναν ότι ΟΛΟΙ πέρασαν υπέροχα!  

Λέξεις κλειδιά;  Συνύπαρξη, βίωμα, αποδοχή, σεβασμός, ελπίδα… περηφάνια!

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Ιγνατίας Κωφοπούλου του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”.