Για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά το σχολείο μας, το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, υλοποιεί πρόγραμμα εθελοντισμού και ενεργούς πολιτότητας αναφορικά με το περιβάλλον.

Για αυτό το λόγο στο πλαίσιο του προγράμματος«Νοιάζομαι και δρω» και συνδυαστικά με τα προγράμματα «Οικολογικά Σχολεία», «Οι πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου» και «FOLLOW GREEN-«Σχολεία εν δράσει» του Δήμου Παλλήνης το σχολείομας προχώρησε στην κατασκευή ανακυκλωμένου χαρτιού με σπόρους την Πέμπτη 20-2-20 κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου όπου συμμετείχαν τα παιδιά και οι γονείς τους.
Πρόκειται για μία δράση εμπνευσμένη από αντίστοιχη δραστηριότητα που προτείνει η NASA στην ιστοσελίδα της για παιδιά (https://climatekids.nasa.gov/seed-paper/ ) ώστε αφού το χαρτί ανακυκλωθεί να φυτεύεται και δημιουργούνται μικρά και μεγάλα σημεία πρασίνου στις γειτονιές.

Η δράση αυτή αγκαλιάστηκε από το Δήμο Παλλήνης με την παροχή σπόρων στο σχολείο μας για την κατασκευή ανακυκλωμένου χαρτιού με σπόρους (Φάση Α΄), διανομή του χαρτιού αυτού σε συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία για την αξιοποίησή του στο παιδαγωγικό τους πρόγραμμα (Φάση Β΄) και τελική παρουσίαση της αξιοποίησής του από όλα τα Νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στη δράση στην τελετή λήξης του προγράμματος FOLLOW GREEN-«Σχολεία εν δράσει» του Δήμου Παλλήνης στις 17 Μαΐου 2020 (Φάση Γ΄).

Στο εργαστήρι λοιπόν που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκτός από την παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτιού με σπόρους, τα παιδιά οργανώθηκαν σε Περιβαλλοντική Επιτροπή που συνέταξε σχέδιο δράσης και κώδικα προστασίας για το περιβάλλον επειδή όπως ειπώθηκε: «εμείς φροντίζουμε το περιβάλλον και το περιβάλλον φροντίζει εμάς».
Ακόμα στην περιβαλλοντική επιτροπή εντάχθηκε εκείνη την ημέρα και η Κυρία Ζινέλη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης. 
Επιπλέον στο εργαστήρι συμμετείχαν δυναμικά (κόβοντας κι εκείνες χαρτί) οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κυρίες Κουράκη και Βορύλλα.    

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Υπατίας Σκαπινάκη του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.