Τώρα τα παλιά γυαλιά οράσεως μπορούν να αλλάξουν  τη ζωή όσων τα έχουν ανάγκη σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου!

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου στηρίζει τη δράση του  Σύλλογου Γυναικών Σορωνής που σε συνεργασία με το Σύλλογο Οπτικών και Οπτομετρών Νομού Δωδεκανήσου (ΣΟΟΝΔΩ) και την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος (ΟΣΟΟΕ), υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης των παλιών γυαλιών οράσεως.

Ο σύλλογος έφερε στο σχολείο μας ειδικό δοχείο συλλογής των παλιών γυαλιών, με μότο «Τίποτα δεν πάει χαμένο». Τα παλιά γυαλιά αφού επισκευαστούν, θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που παρουσιάζουν διαθλαστικά προβλήματα όρασης και ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου. 

Σίγουρα σε κάποιο συρτάρι μπορούμε να βρούμε όλοι μας ένα ζευγάρι γυαλιά που δεν τα χρησιμοποιούμαι πλέον. Το ίδιο ζευγάρι γυαλιά μπορεί να αλλάξει την ζωή ενός άλλου ατόμου σε κάποια αναπτυσσόμενη χώρα όπου οι άνθρωποι επειδή δεν έχουν τα γυαλιά, δεν μπορούν να διαβάσουν και να μορφωθούν, δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής, δεν μπορούν να δουν καθαρά. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα παιδιά, σωστή όραση σημαίνει καλύτερη εκπαίδευση, υγιή ανάπτυξη και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ για τους ενήλικες σημαίνει μεγαλύτερη ευκαιρία για την απασχόληση και την οικονομική δύναμη  και για τους ηλικιωμένους σημαίνει μικρότερη εξάρτηση από τους άλλους.

Γι’ αυτό συγκεντρώνουμε τα παλιά μας γυαλιά για να τα χαρίσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Γαλάνη Αλεξάνδρας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.