Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 μας επισκέφθηκαν ηκ Ελένη Δεσποτίδου και η κ Αντριάνα Μπάσιου από το ΚΠΕ Βάμου  και μας παρουσίασαν το πρόγραμμα: «Αλλάξτε συμπεριφορές …  Ανακυκλω  SOS τε»Οι μαθητές της Α΄τάξης που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ξεκίνησαν με ένα παιχνίδι γνωριμίας και στη συνέχεια παρακολούθησαν μια παρουσίαση με στόχο να έρθουν σε επαφή με το πρόβλημα των απορριμμάτων που μας περιτριγυρίζουν να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της ανακύκλωσης, της σωστής διαχείρισης και της ανακύκλωσης των σκουπιδιών.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και με την βοήθεια των υπευθύνων του ΚΠΕ και των καθηγητών τους κατασκεύασαν τσάντες  πλάτης (back pack) από ένα παλιό μπλουζάκι τους που είχαν φέρει μαζί τους και υλικά που έφεραν οι υπεύθυνες του ΚΠΕ.

Οι μαθητές μας αλληλεπίδρασαν με τους υπεύθυνους, συζήτησαν μαζί τους και έμαθαν πώς να επανα-χρησιμοποιούν στην πράξη  με διάφορους τρόπους υλικά που δεν χρησιμοποιούν πια.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Αικατερίνης Γκαγκαδέλη του Λαμπάκειου Γυμνασίου Βάμου στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”