Η συνεργασία μας με το Γηροκομείο Ρεθύμνου ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια με αφορμή τη συμμετοχή μας στο  «Νοιάζομαι και Δρω». Από τότε έως σήμερα πραγματοποιήσαμε κοντά είκοσι επισκέψεις με σκοπό να κρατήσουμε συντροφιά τους ηλικιωμένους, να χαρίσουμε χαμόγελα και να διασκεδάσουμε. Κάθε επίσκεψη μας μοναδική, γεμάτη οικειότητα και αγάπη.

Πριν από μερικές ημέρες ήμασταν πάλι εκεί· Τα παιδιά του «Νοιάζομαι και Δρω» του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης και του 4ου ΓΕΛ Ρεθύμνου και οι εκπαιδευτικοί τους καθισμένοι ανάμεσα στους ηλικιωμένους με τα χέρια ενωμένα και τα μάτια γεμάτα συγκίνηση. Συζητήσαμε τα νέα μας, πως περάσαμε τις γιορτές, πόσο χαρούμενοι είμαστε που τα λέμε ξανά. Κόψαμε βασιλόπιτες, ανταλλάξαμε δώρα, κεραστήκαμε, είπαμε μαντινάδες, κουβεντιάσαμε και γελάσαμε. 

Μαζί μας και μια ομάδα μαθητών-μουσικών από το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, που με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να έρθουν για να δώσουν μια ξεχωριστή μουσική νότα χαράς και διασκέδασης στην επίσκεψή μας, με τις λίρες, τα λαούτα και τα τραγούδια τους! Με το χορό και το τραγούδι γρήγορα  γίναμε όλοι, μεγάλοι και μικροί, μια χαρούμενη και ξένοιαστη παρέα! 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην πρόεδρο του Γηροκομείου κα Ζωή Μπριλάκη και το προσωπικό της δομής που με τόση χαρά μας υποδέχονται, αλλά και τους αγαπημένους ηλικιωμένους φίλους μας που μας ανοίγουν τη ζεστή αγκαλιά τους κάθε φορά που πάμε και μας δίνουν την ευκαιρία να ζήσουμε τόσο όμορφες στιγμές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους μαθητές-μουσικούς του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, που πρόσφεραν με τη μουσική τους χαμόγελα και χαρά σε όλους μας.  

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Ιγνατίας Κωφοπούλου του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης και του 4ου ΓΕΛ Ρεθύμνου στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”