Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το Εκκλησιαστικό ίδρυμα «ΕΣΤΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ –ΣΤΕΓΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Μ.Κ. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ», σκοπός του οποίου είναι η παροχή φροντίδας και θαλπωρής σε υπερήλικες συνανθρώπους μας.  Εκεί, μας υποδέχτηκε ο πατέρας Γεώργιος, ο οποίος μας μίλησε για τη λειτουργία του ιδρύματος και μας ξενάγησε στους χώρους του. Εντυπωσιαστήκαμε από την καθαριότητα και τη διακόσμηση των χώρων και από τα χαμόγελα του προσωπικού.

Στη συνέχεια,  τα παιδιά πρόσφεραν στους ηλικιωμένους κάρτες που έφτιαξαν τα ίδια,    έψαλλαν τα κάλαντα και  γύρισαν τον χρόνο πίσω τραγουδώντας τραγούδια εποχής.  Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν ζήσει μια ζωή γεμάτη συγκινήσεις, λύπες και χαρές τις οποίες κρατούν στο μυαλό τους ως αναμνήσεις.

Οι νότες πλημμύρισαν τους διαδρόμους του ιδρύματος συμπαρασύροντας στο κέφι όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και το προσωπικό του ιδρύματος που δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής  τους.

Όπως μας είπε ο πατέρας Γεώργιος στο γηροκομείο διαμένουν άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη συνεχούς επίβλεψης.

Να τονίσουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία  να μάθουν τα τραγούδια τα οποία επιμελήθηκαν η μουσικός του σχολείου μας, κα Αναστασία Ρουβολή, και ο εκπαιδευτικός της  Στ τάξης, κος Καραγεώργος Δημήτριος.

Ας έχουμε κατά νου ότι για αρκετά άτομα της τρίτης ηλικίας οι εορταστικές περίοδοι προκαλούν έντονα συναισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς, κυρίως, για όσους ζουν μόνοι και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον ή βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας.

Ευχαριστούμε τον πατέρα Γεώργιο για την υποδοχή που μας έκανε και την ευκαιρία που μας έδωσε να προσφέρουμε κάτι και εμείς στους συνανθρώπους μας.

Στην Ελλάδα οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ή άλλα προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS1065

https://blogs.sch.gr/18dimevo/noiazomai-kai-dro/konta-stoys-apomachoys-tis-zois/

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Ιωάννας Σαρρούδη του 18ου Δημοτικού Σχολείο Ευόσμου στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”