Για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά το σχολείο μας , το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, υλοποιεί πρόγραμμα εθελοντισμού μέσα από το πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου….»

Για αυτό το λόγο παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί αλληλεπίδρασαν και ετοίμασαν:
Α.  χριστουγεννιάτικα μπισκότα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παλλήνης και
Β. χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλωπράγματα με τα οποία στόλισαν δεντράκια στην πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Παλλήνης.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 16/12/2019 οι γονείς των παιδιών μας επισκέφτηκαν το σχολείο και κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια. Έπειτα παρασκεύασαν και χριστουγεννιάτικα μπισκότα.
Την επόμενη μέρα, την Τρίτη 17/12/2019 το απόγευμα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί σε συνεργασία και με άλλα Νηπιαγωγεία του Δήμου Παλλήνης καθώς και με το Δήμο Παλλήνης «Καλωσορίσαμε Τα Χριστούγεννα στην Πλατεία Ελευθερίας».
Ειδικότερα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί παρέδωσαν σε εκπροσώπους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παλλήνης τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα καθώς και ποικίλα τρόφιμα. Έπειτα στόλισαν δεντράκια με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που είχαν κατασκευάσει από τα ανακυκλωπράγματα. Έπειτα τραγούδησαν τα κάλαντα με τη συνοδεία του βιολίστα Μιχάλη Ξανθόπουλου γεμίζοντας τις καρδιές όλων όσων παρευρέθησαν με χαρά και ευτυχία. Κατόπιν αντάλλαξαν δώρα τα δικά τους βιβλία και παιχνίδια και όπως μας είπε ένα παιδί: «μάθαμε πως είναι να μην έχεις αρκετά χρήματα να αγοράσεις δώρα». Στο τέλος απολαύσαμε τα κεράσματα που μας πρόσφεραν χορηγοί της εκδήλωσης. 
Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν οι: η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ο  Δήμαρχος  Παλλήνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Πολιτικής , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Σκαπηνάκη Υπατίας του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”