Οι ”Μυθοκρουσμένοι”, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης, συμμετείχε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, σε δεντροφύτευση που έγινε στην περιοχή της Παναγίας Καβαλλαρά, κοντά στο χωριό Κορφές Μαλεβιζίου.

Τη δεντροφύτευση οργάνωσε και φέτος ο παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο “Ροδομηλιά”, μαζί με την τοπική κοινότητα και τον πολιτιστικό Σύλλογο Κορφών.

Στη δράση παρευρέθηκαν 20 παιδιά (ηλικίας 3 – 6 ετών) πρόσφυγες με τις οικογένειές τους, τους οποίους φιλοξενεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου που υλοποιεί το πρόγραμμα ”ESTIA” στην Κρήτη.

Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν 15 μαθητές και 3 καθηγητές.

Η δράση έχει σκοπό την ανάδειξη, ενδυνάμωση και προστασία του τοπικού περιβάλλοντος αλλά και να δείξει την αλληλεγγύη και την αγάπη μας σε ανθρώπους ξεριζωμένους και ταλαιπωρημένους, που άφησαν την πατρίδα τους χωρίς τη θέλησή τους.

Φυτεύτηκαν κυπαρίσσια, πρίνοι, κουκουναριές, χαρουπιές και βελανιδιές που ενδείκνυται για την περιοχή. Υπάρχει προοπτική ο χώρος αυτός να γίνει ένα πάρκο αναψυχής, όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται σύλλογοι και φορείς για φυσιολατρία, εκδρομή, παρατήρηση, παιχνίδι κ. α.

 

Από ανάρτηση του εκπαιδευτικού Εμμανουήλ Αφραθιανάκη του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλέιου Κρήτης στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”