Ένας μαραθώνιος ζωγραφικής θα γίνει στο 10ο Δημοτικό Χαλκίδας τη Δευτέρα 25/11/2019. Τα παιδιά όλων των τάξεων ζωγραφίζουμε ταυτόχρονα για τα παιδιά του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων και προσκαλούμε γονείς και συμμαθητές από άλλα σχολεία, ώστε  να γίνουμε όλοι μαζί «Ζωγράφοι του Ήλιου».

 Οι ζωγραφιές μας θα συνοδεύσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών, που συγκεντρώνονται για δεύτερη χρονιά στη μνήμη του φίλου μας Αλέξανδρου Δαρδώνη από τη μητέρα του κα Ματίνα Κυριάκου. Την έμπνευση για τον μαραθώνιο είχε η αδερφή του, η οποία είναι μαθήτρια του σχολείου μας. Ο Αλέξανδρος, όσο καιρό πάλευε με τη νόσο του στο ογκολογικό τμήμα, ζωγράφιζε και μοίραζε κονκάρδες στα υπόλοιπα παιδιά που νοσηλεύονταν μαζί του κι εμείς συνεχίζουμε το έργο του θυμίζοντας στα παιδιά ότι “Θα ξαναβγεί ο Ήλιος”. Πέρσι οι μαθητές που συμμετείχαν στο “Νοιάζομαι και Δρω” είχαν συνοδεύσει τα δώρα των παιδιών με έναν πίνακα- κολλάζ, ο οποίος πλέον κοσμεί τον παιδότοπο του νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής μαζί μας ζωγραφίζουν το 1ο Δημοτικό Αμαρύνθου, το 12ο Δημοτικό Χαλκίδας, το 2ο Δημοτικό Ψαχνών και το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Μαρία Κοκκόνη, από το Λακκί Λέρου.

Τα παιδιά του Δ1 τμήματος του σχολείου μας έχουν αναλάβει την οργάνωση της εκδήλωσης φτιάχνοντας αφίσες με οδηγίες για τις ζωγραφιές, αναλαμβάνοντας να ενημερώσουν την ημέρα του μαραθωνίου για τον σκοπό της δράσης, γράφοντας ευχαριστήριες επιστολές για τους συμμετέχοντες και κάνοντας τη διαλογή των έργων, ώστε να πάει το καθένα στον παραλήπτη του.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Μαμασούκα Μαγδαληνής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”