Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έφτασε στο Ρέθυμνο η «Φλόγα της Αγάπης»,η πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών. Μια λαμπαδηδρομία που θεσμοθετήθηκε για να θυμίζει σε όλους τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και να στείλει το μήνυμα της ανθρώπινης αλληλεγγύης, προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας.

Στην πόλη μας ήρθε για την 6η φορά υπό την αιγίδα του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής». Αφού διέσχισε μεγάλο μέρος της περιφέρειας του Νομού, Επισκοπή, Άγιο Αντρέα και αρκετά χωριά, με τη συμμετοχή δρομέων, ποδηλατών και πατινιών, έφτασε στο λιμάνι του Ρεθύμνου όπου την υποδέχτηκαν οι Δότες Ζωής, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, σύλλογοι και πλήθος κόσμου. Εκεί είμασταν κι εμείς… το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης και το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, δυο σχολεία του «Νοιάζομαι και Δρω» που για πέμπτη χρονιά φέτος “δρουν” μαζί με τους «Δότες Ζωής».

Με τις δάδες αναμμένες στα χέρια  και σχηματίζοντας μια μεγάλη και λαμπερή πορεία αγάπης και εθελοντισμού, μικροί και μεγάλοι λαμπαδηδρόμοι περάσαμε την παλιά πόλη και την παραλία Ρεθύμνου στέλνοντας σε όλους το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η λαμπαδηδρομία μας κατέληξε στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη όπου εκεί κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις με ομιλίες, βραβεύσεις και βέβαια … κρητικό γλέντι.

 

Από την ανάρτηση της εκπαιδευτικού κ.Ιγνατίας Κωφοπούλου (Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης και 16ο ΔΣ Ρεθύμνου) στο χρονολόγιο του προγράμματος «Νοιάζομαι & Δρω».