Η πόλη των Ιωαννίνων γέμισε εθελοντές!

Μαζί τους κι εμείς, η Β τάξη του 21ου Δημ. Σχ. Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 17 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας για 4η συνεχή χρονιά η σύνθετη δράση «Αν ο εθελοντισμός ήταν παιχνίδι θα ήταν …θησαυρός». Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» 600 μαθητές κάθε βαθμίδας (από νήπια μέχρι φοιτητές) 70 εκπαιδευτικοί, 100 εθελοντές από περισσότερους από 20 φορείς ενεργού πολιτειότητας κατέκλυσαν το Κάστρο των Ιωαννίνων και την εσωτερική Ακρόπολή του.

Μέσω του συνόλου των δράσεων επιδιώχθηκε η βιωματική προσέγγιση της ενεργού πολιτειότητας. Συμβολικά για να δειχθεί ότι φυτεύτηκαν οι σπόροι για τους ενεργούς πολίτες του μέλλοντος οι δράσεις ολοκληρώθηκαν φυτεύοντας αντίστοιχα, το “Δένδρο του εθελοντισμού” στο 9ο Δημοτικό σχολείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο δε της προώθησης του εθελοντισμού, χάρη στη συνεργασία με το  τμήμα πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών ετοιμάζεται πάρκο εθελοντισμού στο οποίο θα δοθεί η ονομασία «Νοιάζομαι και Δρω».

Ήταν μια μέρα γεμάτη νέες γνώσεις, πλούσιες εικόνες, δυνατές στιγμές και κυρίως τη χαρά της συμμετοχής στην υπέρτατη αξία του εθελοντισμού!

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνας Μπούλια στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.