Οι μαθητές του ΚΕΑΤ και του Αθλητικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν.Βουτζά "ΠΡΟΟΔΟΣ" καθισμένοι οκλαδόν σε κύκλο

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είπε….. “Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό”. Μαθητές, στην ευαίσθητη εφηβική ηλικία, που ονειρεύονται το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα στην καρδιά και ας βίωσαν τα δικά τους σκοτάδια, σκόρπισαν τόσο φως και αγάπη μεταξύ τους, που κανένας δεν ήταν ο ίδιος μετά από αυτή τη συνάντηση! 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το bazaar, που διοργάνωσε η μαθητική ομάδα του ΚΕΑΤ προς υποστήριξη και ενίσχυση του αθλητικού και εξωραϊστικού συλλόγου “ΠΡΟΟΔΟΣ” στο Νέο Βουτζά, που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά . Το ραντεβού κλείστηκε και η αγωνία για αυτή τη συνάντηση ήταν μεγάλη! Λες και ξέραμε όλοι από πριν τις μαγικές στιγμές που θα ζήσουμε….. Σαν να γνωριζόμασταν από πριν, μπερδευτήκαμε σε μία αίθουσα χορού και δώσαμε τα χέρια με απόλυτη εμπιστοσύνη, για να οδηγήσει ο ένας τον άλλον στο δικό του μονοπάτι…..Αυτό της απώλειας και των δυσκολιών, αλλά και αυτό της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης. Μέσω της κίνησης, του αυτοσχεδιασμού και του τραγουδιού αφήσαμε τα συναισθήματα να δώσουν τον ρυθμό. Και κάτι μαγικό συνέβη…. Μία δυνατή φιλία ξεκίνησε! Ένα μάθημα για το τι αξίζει πραγματικά στη ζωή δόθηκε! Μία στιγμή που δεν πέρασε αστραπιαία, αλλά θα μας συντροφεύει για πάντα, θα μας θυμίζει πόσο ευγνώμονες και δυνατοί είμαστε και θα μας γεμίζει ευτυχία και γαλήνη! Γιατί ενώσαμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο!

Η μαθητική ομάδα του ΚΕΑΤ προσέφερε στους μαθητές που συμμετέχουν στο Dance Summer Camp του συλλόγου “ΠΡΟΟΔΟΣ”, το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε από το bazaar, αλλά και βιβλία για μικρούς και μεγάλους στη γραφή Braille για την ανταλλακτική βιβλιοθήκη που διατηρούν, προκειμένου μικροί και μεγάλοι με οπτική αναπηρία, να έχουν την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσουν. 

Η συνεργασία μας αυτή, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την προτροπή και πολύτιμη βοήθεια της Επιστημονικής Υπεύθυνης του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” κας. Βιβής Ανθοπούλου, την οποία ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς, γιατί μας έφερε σε επαφή με καταπληκτικούς ανθρώπους την κα. Στέλλα Ρώσση, ψυχή του συλλόγου και την δασκάλα χορού κα. Μαρία Αδαμοπούλου, που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν ακούραστες για να φτιάξουν από την αρχή ένα σημείο συνάντησης και αναφοράς για τους νέους της περιοχής. Τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία όλους μικρούς και μεγάλους! Εις το επανιδείν! 

Νοιάζομαι και Δρω ! Ένα σύνθημα που ενώνει και αλλάζει τον κόσμο! 

Ευχαριστούμε!

 

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του Κ.Ε.Α.Τ. κυρίας Αγγελίνας Χρυσαργύρη στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”