Δεν ήταν μια απλή δράση. Ήταν η ικανοποίηση μιας υπόσχεσης, που είχαν δώσει οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης και οι γονείς τους στους ηλικιωμένους που περιθάλπονται  στο Ίδρυμα «Διακονία Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, όταν τους είχαν επισκεφθεί πέρυσι και τους είχαν παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Ο Πλούτος», το οποίο η τάξη είχε παίξει στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους. «Να μας ξανάρθετε, παιδιά», είχαν ζητήσει. «Το υποσχόμαστε!», είχαν  απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη όλοι.

        Να ᾿μαστε, λοιπόν, πάλι, εκεί, σήμερα, 20 Ιουνίου, γεμάτοι συγκίνηση, να αναζητούμε με το βλέμμα οικεία πρόσωπα και να χαιρόμαστε, γιατί δεν λείπει κανένα από εκείνα που γνωρίσαμε πέρυσι. Αντίθετα, κάναμε και μερικούς καινούριους φίλους. Το βρήκαμε φυσικό, γιατί κι εμείς είμαστε περισσότεροι, αφού στο θεατρικό μας συμμετείχαν φέτος και ήταν μαζί μας  μαθήτριες της Ε΄ Τάξης.

       Μας υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό.  Μίλησαν με τους μαθητές και τους γονείς, δέχθηκαν με συγκίνηση  τα δώρα που τους πήγαμε,  μας ευχαρίστησαν κερνώντας μας γλυκά και αναψυκτικά  και παρακολούθησαν με χαρά και  ενδιαφέρον την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες», που τους παρουσίασαν τα παιδιά.

Το ζεστό χειροκρότημα, οι πολλές ευχαριστίες, τα δάκρυα χαράς και οι ολόκαρδες ευχές των ηλικιωμένων  έμοιαζαν ως τεράστια ανταπόδοση για τα λίγα δώρα και την αγάπη που τους προσφέραμε. Οι υπέροχοι αυτοί άνθρωποι γέμισαν τις ψυχές όλων μας – μαθητών, γονέων και συνοδών εκπαιδευτικών-  με τα πιο  όμορφα συναισθήματα. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να δώσουμε με χαρά την υπόσχεση ότι θα επαναλάβουμε την επίσκεψη.

      Κι επειδή, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ αποφοιτούν, μας «υποχρέωσαν» να υποσχεθούμε ότι θα βρούμε τρόπο να συμμετέχουν κι εκείνοι στην επόμενη επίσκεψή μας. «Κι εμείς!», συμπλήρωσαν οι γονείς τους. «Να είστε σίγουροι ότι θα γίνει», δεσμευτήκαμε με μεγάλη προθυμία.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του Δημοτικού Σχολείου Καπαρελλίου, Φρειδερίκης Σιάσιου στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.