Μολονότι τα σχολεία έχουν κλείσει, μικροί και μεγάλοι εθελοντές του Νηπιαγωγείου μας συναντηθήκαμε για μια ακόμη φορά στην Ανταλλακτική βιβλιοθήκη της πόλης μας, που συμπλήρωσε πριν από λίγες μέρες 1 χρόνο λειτουργίας.

Γεμάτη βιβλία, που τα φροντίζουν και τα περιποιούνται κάθε τόσο οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας, περιμένει καθημερινά, μικρούς και μεγάλους, για να περάσουν σ’ αυτή λίγες ώρες ευχάριστα.

Στέκει εκεί σαν “φάρος”, για να δείχνει σε όλους πως όταν θέλουμε,  μπορούμε. 

Στέκει εκεί σαν “φάρος” για να μας δείχνει, πως “ο πολιτισμός της ψυχής μας, είναι η ψυχή του πολιτισμού” και τα βιβλία είναι το μέσον για να είναι η ρήση αυτή ουσιαστική και όχι ουτοπία.

Σήμερα λοιπόν σκεφτήκαμε να αποχαιρετιστούμε για τις καλοκαιρινές διακοπές μας, φτιάχνοντας και ανάβοντας ένα φάρο στον περίβολο του σχολείου μας, για να φωτίζει τον δρόμο μας στον εθελοντισμό και την προσφορά.

Την έμπνευση και την υλοποίηση της δράσης οφείλουμε στην κυρία Μαρίνα Καβαλλιεράκη, εθελόντρια, εκπαιδευτικό  και υπεύθυνη του χώρου δημιουργικής απασχόλησης του “Χαμόγελου του παιδιού” στον Εθνικό Αερολιμένα Ε. Βενιζέλος, φίλη και συντοπίτισσα μας, η οποία προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει τη δράση εθελοντισμού και φιλαναγνωσίας, “Ας στήσουμε όλοι μαζί ένα φάρο”.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στην Ανταλλακτική βιβλιοθήκη όπου η εμπνεύστρια της δράσης των φάρων, τα περίμενε έχοντας στήσει ένα ωραίο σκηνικό με δίχτυα και πανιά, για να τα ταξιδέψει σε ένα ωραίο παραμύθι, όπου η φιλία, η ανιδιοτελής προσφορά και η συνεργασία, έβαλαν σε λειτουργία το φάρο και φώτισαν το σκοτάδι.

Στο τέλος της αφήγησης, κρατώντας τα καραβάκια που έφτιαξαν εκεί μαζί με τους γονείς τους, ξεκίνησαν  με τα πόδια για το νηπιαγωγείο μας που βρίσκεται κοντά.

Εκεί ζωγράφισαν τα παιδιά  φάρους σελιδοδείκτες και  η κ. Μαρίνα με τους γονείς, ετοίμασαν με πήλινες γλάστρες ένα όμορφο φάρο σε μια συμβολική γωνιά  της περίφραξης του νηπιαγωγείου. Αυτός είναι ο πρώτος φάρος εθελοντισμού και φιλαναγνωσίας που τοποθετείται  στα Καλύβια.  Έπεται συνέχεια ……………

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 2ου Νηπιαγωγείου Καλυβίων, κ.Ελισάβτ Σπύρου, στο χρονολόγιο του προγράμματος Νοιάζομαι & Δρω.