Την Τετάρτη 27 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας,  δέκα παιδιά προσφύγων (από το κέντρο υποδοχής της Ριτσώνας) μαζί με τη δασκάλα τους και τη διευθύντρια του 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας όπου φοιτούν.
Μέρες πριν στο τμήμα μας, το Ε΄2 του σχολείου, είχαμε σχεδιάσει την υποδοχή τους και σκεφτήκαμε τι θα τους προσφέρουμε.
Μόλις ήρθαν, αρχικά γνωριστήκαμε και εντάξαμε τα παιδιά αυτά στις μικρές ομάδες της τάξης μας. Στη συνέχεια παίξαμε διάφορα ευχάριστα παιχνίδια και τα ξεναγήσαμε στους χώρους του σχολείου. Απολαύσαμε όλοι μαζί το υγιεινό δεκατιανό μας και ήπιαμε χυμούς.
Κλείσαμε τις κοινές μας δραστηριότητες με λίγα ακόμη ευχάριστα και αστεία παιχνίδια γνωριμίας. Τους προσφέραμε με πολλή αγάπη τα μικρά μας δώρα (παιχνίδια, τετράδια, ζωγραφιές κ.ά.) και τους αποχαιρετήσαμε με την ευχή να ξαναβρεθούμε και πάλι στο μέλλον.
Καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις λίγη χαρά και αγάπη σε αυτά τα παιδιά, που εξαιτίας του πολέμου, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, τον τόπο τους, τους φίλους τους και να βρεθούν πρόσφυγες σε έναν ξένο τόπο.

 

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Χρύσας Τσαμοπούλου στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.