Την Τετάρτη 5  Ιουνίου, ώρα 4:30 μ.μ. τρία Νηπιαγωγεία της Παλλήνης ένωσαν τις φωνές τους στην πλατεία Ελευθερίας Παλλήνης, για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  

 

 

 
 Συγκεκριμένα, τα 1ο, 7ο  και 9ο  Νηπιαγωγεία Παλλήνης  συνένωσαν τις φωνές παιδιών, εκπαιδευτικών, γονέων και φίλων και στο πλαίσιο μιας συλλογικής οικολογικής δράσης, προκειμένου να ευαισθητοποίησαν τους παρευρισκόμενους για το μέλλον των παιδιών μας, για τον πλανήτη Γη. 

 

Τα παιδιά και των τριών Νηπιαγωγείων φώναξαν δυνατά τα οικολογικά συνθήματα που είχαν ετοιμάσει (και που κοσμούν ακόμα την πλατεία) τραγούδησαν και μοίρασαν οικολογικές κατασκευές, ζωγραφιές για την προστασία των ζώων, κατασκευές για συλλογή αποτσίγαρων, σποράκια για φύτεμα και μακαρόνια με την προτροπή να τα χρησιμοποιούν αντί για πλαστικά καλαμάκια.

 

Τέλος, τα παιδιά διακόσμησαν την πλατεία με δημιουργικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.  
 
Η εκδήλωση για το 1ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος HELMEPA.

 

 για το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης στο πλαίσιο του 3ου άξονα του προγράμματος εθελοντισμού  
«Νοιάζομαι και Δρω- Ενεργός Πολίτης».
και για το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης πλαισιώνεται μέσα από το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …», σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ανακύκλωσης Followgreen του Δήμου Παλλήνης.
 Εκ μέρους και των τριών Νηπιαγωγείων ευχαριστούμε θερμά τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 5ΟΥ ΠΕΚΕΣ κα Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, καθώς και την Αντιδήμαρχο Περιβαλλοντικής Πολιτικής κα Πόπη Ζινέλη που για μια ακόμα φορά μας παρείχε την στήριξή της. 

 

Τα παιδιά μέρες πριν προετοίμασαν πιόνια από μπουκάλια αναψυκτικού, στη διαδικασία επαναχρησιμοποίησης,
κι ένα ζάρι ετοιμάστηκε από συσκευασία καφέ
Τα συνθήματα αποτυπώθηκαν και ζωγραφίστηκαν
σε συνεργασία και με τα δύο τμήματα
 
και τα πιόνια δοκιμάστηκαν σε αυτοσχέδιο φιδάκι στην αυλή μας
Χωνάκια για τα αποτσίγαρα ζωγραφίστηκαν και μοιράστηκαν στους γονείς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.
 
Αγαπώ τη φύση και το περιβάλλον σημαίνει είμαι ενεργός πολίτης κάθε μέρα, όλη μέρα!
Μια όμορφη συνεργασία μόλις ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία! Εμείς ευχόμαστε η περιβαλλοντική δράση να γίνει θεσμός κι η παρέα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, για να γίνει ακόμη πιο δυνατή η φωνή μας για το περιβάλλον.
 
Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, Ειρήνης Ραϊσάκη στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.