Δώσε αίμα, χάρισε ζωή! Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Γονείς και δάσκαλοι δίδαξαν στα παιδιά το καλύτερο μάθημα δίνοντας το παράδειγμα μέσα από τις πράξεις τους. Οι μαθητές είδαν τους δασκάλους και τους γονείς τους να προσφέρουν αίμα και υποσχέθηκαν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες όταν μεγαλώσουν. 

 Η όλη δράση έγινε με την ευθύνη και ασφάλεια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που διέθεσε το ανάλογο προσωπικό και τους ευχαριστούμε θερμά. Θερμά ευχαριστούμε και τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους κατοίκους της Τερψιθέας και όχι μόνο για την ανταπόκριση και την σημαντική συνεισφορά τους που αποτελεί δώρο ζωής και έμπρακτη αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Τέλος, ευχόμαστε τέτοιου είδους συνεργασίες να διατηρούνται, καθώς μέσα από αυτές αποτυπώνεται η δύναμη του «Εμείς» έναντι του «Εγώ» και καλλιεργείται η κοινωνική ευαισθησία.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας κ. Παρασκευής Τζαφέρη στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι & Δρω”