Την Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 οι βιβλιοεθελοντές του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, παρουσία της συντονίστριας του προγράμματος κ.Χρύσας Κουράκη,Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Ανατ.Αττικής και μελών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων παρέδωσαν έξι κιβώτια με βιβλία για παιδιά και ενήλικες, προκειμένου να ενισχύσουν την βιβλιοθήκη που ετοιμάζεται στον Ναυτικό Οργανισμό Μάτι Ανατ.Αττικής για τους πληγέντες από τη φωτιά κατοίκους. Ολοκληρώθηκε έτσι η δεύτερη δράση του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω 2018-19-Γίνε μαζί μας κι εσύ, βιβλιοεθελοντής. 


Τα βιβλία παραδόθηκαν στον Πρόεδρο του Ομίλου κ.Νίκο και στην υπεύθυνη της δράσης κ.Ζωζώ Σάφη


Ο χώρος του Ναυτικού Ομίλου Μάτι (ΝΑΟΜΑ) θα διαμορφωθεί κατάλληλα, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί μια βιβλιοθήκη για όλους όσους κατάφεραν και στάθηκαν όρθιοι από της πληγές της φωτιάς του περασμένου καλοκαιριού…


Εκεί, δίπλα στην καταγάλανη θάλασσα αφήσαμε  τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στην εβδομάδα σχολικού εθελοντισμού, με τη συνεργασία σχολείων, παιδιών, γονέων και φορέων, όλων όσοι έγιναν μαζί μας βιβλιοεθελοντές! 


 Κι ύστερα παίξαμε πλάι στο κύμα, εκεί που το νερό με τη δύναμή του σταμάτησε τη φωτιά, έσωσε ανθρώπους και ζώα…έδωσε παρηγοριά, ανάσα και πνοή ζωής, μια ελπίδα για όλους.


 Με την ευχή, οι άνθρωποι να συνεχίσουν να χαίρονται και να “ταξιδεύουν” και τα καμένα δέντρα στο βάθος του ορίζοντα, να μην ξαναζήσουν άλλη λαίλαπα φωτιάς στο διάβα τους.

Καλό ταξίδι στην βιβλιοθήκη της ελπίδας!


“Στην καρδιά μου σήμερα κρατάω”:


Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, Ειρήνης Ραϊσάκη στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.