Την Κυριακή 19-5-19 στο σχολείο μας μικροί και μεγάλοι έζησαν μοναδικές στιγμές! Τα παιδιά μας συγκέντρωσαν υλικά για 250 μερίδες φαγητού, καθάρισαν κρεμμύδια, καρότα και πατάτες γελώντας (!!!), ανακάτεψαν 2 τεράστια καζάνια με κοτόπουλα και άλλα 2 καζάνια με λαχανικά, ζωγράφισαν τις ωραιότερες ζωγραφιές τους με μηνύματα αγάπης και στήριξης, ξέπλυναν σκεύη, έκοψαν ψωμί και σέρβιραν φαγητό σε μερίδες για άγνωστους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες δρόμου. Τα παιδιά μας έμαθαν όσα δεν θα μάθουν ποτέ από τα βιβλία.

 


ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Θέλω (και βρίσκω τον τρόπο) να βοηθήσω. Θυσιάζω για λίγο την βολή μου, τη βόλτα, τον καφέ μου στην πλατεία και το αραλίκι του ωχαδελφισμού. Διαθέτω τη λίγη ώρα μου πριν την προπόνηση ή μετά το ιδιαίτερο για να βάλω κι εγώ ένα χεράκι.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Προσφέρω χωρίς αντάλλαγμα σε εκείνον που έχει ανάγκη και το κάνω με χαρά. 


Όλα αυτά θα ήταν αδύνατα χωρίς τη συνδρομή ΑΝΘΡΩΠΩΝ: Η ομάδα HUMAN/Hombre/Ανθρωπος μας άνοιξε τον ορίζοντα: Άνθρωποι εργαζόμενοι με όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας θυσιάζουν κάθε Κυριακή τους για να μαγειρέψουν και να διανείμουν φαγητό στους άστεγους.

Ο Σύλλογος Γονέων που στήριξε και υλικά και ηθικά την προσπάθεια. Επιχειρήσεις της περιοχής που έμαθαν για τη δράση μας διέθεσαν δωρεάν πολλά από τα αναγκαία υλικά: Γονείς που αψήφισαν την κούραση τους και αφιέρωσαν την Κυριακή τους στο σχολείο για να βοηθήσουν! 
Εμπνεύστρια της όλης δράσης ήταν η κα Τσιούλου που κινητοποίησε το τμήμα Α1 αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Πηγή: Ιστολόγιο 1ου Γυμνάσιο Ιλίου