Λίγο πριν τις διακοπές του  Πάσχα τα “Ρεύματα Εθελοντισμού” οργάνωσαν ένα “γεύμα αγάπης”, μία δράση στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του Νοιάζομαι και Δρω, γονείς, γιαγιάδες και το 4ο νηπιαγωγείο  (στους οποίους δώσαμε για άλλη μια φορά το βραβείο εθελοντή). Για την καλύτερη οργάνωση κάθε τμήμα ανέλαβε ένα κομμάτι της δράσης:

  • Αρχικά οι μαθητές του Γ1 έψαξαν μαζί με τους γονείς τους και βρήκαν νηστίσιμες συνταγές, τις οποίες  έγραψαν και κόλλησαν σε “ταμπελίτσες” για τις ομάδες μαγειρικής. Έπειτα έγραψαν ένα γράμμα προς το σούπερ μάρκετ “Σλαβενίτης” ζητώντας τη συνδρομή του για την προμήθεια των πρώτων υλών. Να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία καλύπτοντας όλο το κόστος των υλικών και, φυσικά, τα παιδιά δεν παρέλειψαν να πουν ευχαριστώ με δυο μεγάλες ζωγραφιές.
  • Η Δ΄ τάξη ανέλαβε να κάνει τα ψώνια και να οργανώσει την κουζίνα στην αίθουσα εκδηλώσεων
  • Η Β΄και τα δύο τμήματα της Γ΄ μαγείρεψαν παρέα με τους εθελοντές γονείς και συμμαθητές τους (17/4)
  • Η Ε΄ τάξη συσκεύασε και μοίρασε τα φαγητά

Αποδέκτες του γεύματος ήταν οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού συσσιτίου  Δήμου Χαλκιδέων και οι σπουδαστές του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου (οι δύο δομές συστεγάζονται), ενώ όσα υλικά περίσσεψαν τα δωρίσαμε στο συσσίτιο του “Σπιτιού Γαλήνης” της ενορίας μας. Την ημέρα της διανομής (19/4) τα παιδιά της Ε΄δεν μοίρασαν απλά τα γεύματα. Αφού συνομίλησαν με τους υπεύθυνους των δομών και μοίρασαν ευχετήριες κάρτες  οργάνωσαν αυθόρμητα ένα μικρό “γλέντι” με τραγούδι και χορό παρέα με τους πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά συνομήλικους σε κέφι σπουδαστές του Ειδικού ΕΠΑΛ.
Περισσότερα για τις δράσεις αυτές στο blog του σχολείου

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Μαγδαληνής Μαμασούκα στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.