Οι μαθητές/τριες και γονείς του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου ένωσαν φέτος τις δυνάμεις τους και ανέλαβαν δράση, ώστε να αποδώσουν στον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα, εμβληματική θέση μέσα στη σχολική ζωή και καθημερινότητα. Έφτιαξαν όλοι μαζί “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ“. Ένα μικρό σπιτάκι, που βρισκόταν στην είσοδο του σχολείου μας μέχρι το Πάσχα και το οποίο γέμισε με τρόφιμα που τα πρόσφεραν οι μαθητές, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, με αγάπη στην εθελοντικής Ομάδας Ρόδου «Νοιάζομαι και Πράττω» και στο Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου, μέσω των οποίων θα δοθούν σε πολλές άπορες οικογένειες νησιών της Δωδεκανήσου, που δυστυχώς το δικαίωμα της σωστής διατροφής των παιδιών τους δεν είναι γι’αυτές δεδομένο.
Μια πρωτοβουλία των τμημάτων Β1, Δ2, Ε1 και Στ, με τους εκπαιδευτικούς Ειρήνη-Ανθή Παπαζαχαρίου, Ελισάβετ Κυρίτση, Στέφανο Βουλγαρίδη, Ανθή Κόγκα και Μαριάνθη Σαββίγκου, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου, Ειρήνης Ανθής Παπαζαχαρίου στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.