Στο πλαίσιο αυτής της πανελλήνιας εβδομάδας Σχολικού Εθελοντισμού 2019 οι μαθητές των Β1, Δ2, Ε και Στ του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος αποφάσισαν και υλοποίησαν τρεις εθελοντικές δράσεις:

1η ΔΡΑΣΗ: Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» Γηροκομείο Ρόδου


Η ενσυναίσθηση και η ηθική της φροντίδας, αποτελούν τις βασικές αξίες στη σχολική ζωή. Η εμπλοκή των παιδιών και η σύνδεσή τους με την κοινωνική πραγματικότητα, η ευαισθητοποίησή τους και η ανάληψη δράσης αποτελούν τους σύγχρονους στόχους του κοινωνικού σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019,  τα παιδιά του Β1 και Δ2 του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου επισκέφτηκαν το Χαραλάμπειο Γηροκομείο Ρόδου. Κράτησαν συντροφιά στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου Ρόδου και τραγουδήσουν τα Χελιδονίσματα, γνωστά ως κάλαντα της άνοιξης και Παραδοσιακά τραγούδια. Στο τέλος, αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

2η ΔΡΑΣΗ: Συλλογή πλαστικών πωμάτων


Οι μαθητές όλου του σχολείου αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση πλαστικών πωμάτων. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συλλέξαν πλαστικά καπάκια από συσκευασίες νερού, αναψυκτικού, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού, απορρυπαντικών, προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Η συλλογή καπακιών έγινε την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 με σκοπό να σταλούν στο Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων Νομού Πέλλας, τα παραδώσου, να παραδοθούν σε εταιρείες εμφιάλωσης ή ανακύκλωσης και εκείνες με τη σειρά τους να στηρίξουν οικονομικά την αγορά αναπηρικών καροτσιών για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο οι εθελοντές μας πέτυχαν διπλό σκοπό: τη διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος και το να βοηθηθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας

3η ΔΡΑΣΗ: Φιλανθρωπική Μουσική Εκδήλωση Αγάπης 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου ΔΣ Ρόδου μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του προγράμματος, διοργάνωσαν μια φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση ενίσχυσης 2 μικρών παιδιών, τον Γιώργο και την Ελευθερία, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρότατα ζητήματα υγείας και οι γονείς τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα νοσήλια.

Η εκδήλωση, που στόχευε στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την οικονομική ενίσχυση των παιδιών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 07.04.2019 από τις 11.00π.μ. έως τις 16.00μ.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Βενετόκλειο». Συμμετείχαν αφιλοκερδώς πολλοί καλλιτέχνες και τοπικά μουσικά σχήματα, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει ο Μουσικός κ. Γιώργος Καβάσιλας.

Την εκδήλωση στήριξαν πέραν του ΔΟΠΑΡ, ο Αθλητικός Σύλλογος Διαγόρας, η Αστυνομική Υπηρεσία Ρόδου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου, Ειρήνης Ανθής Παπαζαχαρίου στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.