Στο πλαίσιο της σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού, το σχολείο συμμετείχε με τρεις δράσεις κάτω από τον τίτλο «Θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι!».

Οι δράσεις μας:

1. Μαζεύουμε τα σκουπίδια από τους δρόμους του Χιλιομοδίου 

2. Συγκεντρώνουμε βοήθεια αλληλεγγύης για τα παιδικά χωριά SOS 

3. Δημιουργούμε σημεία ταΐσματος και ποτίσματος αδέσποτων ζώων 

Ξεκινήσαμε την πρώτη μας δράση καθαρίζοντας τους δρόμους γύρω από το σχολείο μας. Στη δράση συμμετείχαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Η διαδρομή μας…

Μια μαθήτρια είπε όταν γύρισε στο σχολείο: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζέψαμε τόοοοσα σκουπίδια. Άλλο τόσο είμαστε και στενοχωρημένοι για την ύπαρξή τους……..”

Τη 2η μέρα, στον καθαρισμό του χωριού συμμετείχαν και ενήλικες εθελοντές, κάτοικοι του χωριού. (Με πράσινο χρώμα η νέα μας διαδρομή).

3η μέρα καθαρισμού, συνεχίζουμε…!

Παρασκευή 05 Απριλίου

Την Παρασκευή 5/4 επισκεφθήκαμε το παιδικό χωριό SOS στη Βάρη, για να το γνωρίσουμε και να παραδώσουμε τη βοήθεια αλληλεγγύης που συγκεντρώσαμε: ρουχισμό, τρόφιμα, λάδι, είδη προσωπικής φροντίδας και δωροεπιταγές.
Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και στήριξαν την προσπάθειά μας!!!
Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των παιδικών χωριών, γιατί επιτελούν πράγματι ένα θαυμάσιο έργο: Δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Τα παιδιά προστατεύονται από κακοποίηση, παραμέληση και εκμετάλλευση και παραμένουν ασφαλή. Προσφέρουν στέγη, φαγητό, υγειονομική φροντίδα, μόρφωση και σταθερούς συναισθηματικούς δεσμούς. Δημιουργούν εγκαταστάσεις και προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών. (Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.sos-villages.gr/)


Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του Γυμνασίου Χιλιομοδίου, Κωνσταντίνας Δράκου στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω