Το 10ο Δημοτικό Χαλκίδας και το 4ο νηπιαγωγείο Χαλκίδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εθελοντικού Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. 

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν ομαδοποιήθηκαν με τη βοήθεια των εθελοντών γονέων και συσκευάστηκαν σε κούτες ανά είδος. Οι μαθητές πρώτα έδωσαν από ένα βραβείο εθελοντή στις μητέρες που βοήθησαν στη συσκευασία και στη συνέχεια ζωγράφισαν και έγραψαν το περιεχόμενο της κάθε κούτας.

Έτσι, ήταν όλα έτοιμα για την παράδοση των ειδών στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι πολύτιμοι βοηθοί μας, οι γονείς, μετέφεραν τις κούτες στα γραφεία του Οργανισμού. Εκεί, οι υπεύθυνοι μας ευχαρίστησαν και τόνισαν το πόσο σημαντική είναι αυτή μας η προσφορά, όχι μόνο για τα υλικά αγαθά, αλλά και ως διαμόρφωση μιας θετικής στάσης των μαθητών απέναντι στην προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο. Μάλιστα μας πρόσφεραν και από έναν έπαινο για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Βασιλικής Ξανθοπούλο στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.