Την Πέμπτη 4 Απριλίου το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Εβδομάδα Σχολικού Εθελοντισμού, με την υλοποίση δράσης με τίτλο “Βάζω κι εγώ ένα χεράκι…”.
Η δράση συνδιοργανώθηκε από κοινού με το 51ο Νηπιαγωγείο, το 19ο Γυμνάσιο & το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Στη δράση συνέδραμαν αποφασιστικά η Αντιπεριφέρεια Αχαϊας και ο Δήμος Πατρέων, 
Πιo αναλυτικά, οι μαθητές μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς καθάρισαν όλους τους εξωτερικούς χώρους του σχολείου και στη συνέχεια περιποιήθηκαν τα δεντράκια που έχουμε περιμετρικά. Τα κλάδεψαν, έκοψαν τα αγριόχορτα, τα σκάλισαν, τους έριξαν επιπλέον χώμα και λίπασμα  και φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια τους. Της δράσης είχε προηγηθεί συνεργείο του Δήμου Πατρέων το οποίο έκοψε τα αγριόχορτα. Την προηγούμενη μέρα μηχάνημα της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων καθάρισε τον κοινόχρηστο χώρο απέναντι από την κεντρική είσοδο του σχολείου, ο οποίος προορίζεται για παιδική χαρά, αλλά και τους χώρους νότια του σχολείου. Οι χώροι αυτοί καθαρίστηκαν στη συνέχεια από μαθητές του 19ου Γυμνασίου.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς μας για τον ζήλο και την προθυμία που έδειξαν!!

Από ανάρτηση του εκπαιδευτικού του 52ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, Βασίλειου Σχωρτσιανίτη στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.