Συνεχίζοντας τις δράσεις μας υποδεχόμαστε στο σχολείο μας τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Τη διστακτικότητα και την αμηχανία της πρώτης συνάντησης αυτή τη φορά διαδέχτηκε η ανυπομονησία και ο ενθουσιασμός. Μαζί με τα παιδιά σχεδιάσαμε τις δραστηριότητες, χωριστήκαμε σε ομάδες και αναλάβαμε δράση.

Στο γήπεδο του μπάσκετ τα παιδιά σε ομάδες έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με μπάλες, συνεργάστηκαν και χαλάρωσαν. Στην πίσω μικρή αυλή μια άλλη ομάδα φρόντισε τον μικρό κήπο. Καθάρισαν τα σκουπίδια, κλάδεψαν τις αγγελικές και κουβάλησαν τα κλαδιά στους κάδους, έβγαλαν αγριόχορτα και ανακάλυψαν τα βότανα που ήταν «κρυμμένα». Μια άλλη ομάδα ασχολήθηκε με τα εικαστικά. Σε χαρτί του μέτρου τα παιδιά των δύο σχολείων δημιούργησαν το δικό τους πίνακα ζωγραφικής αφιερωμένο στη διαφορετικότητα, τη φιλία, την αγάπη και τη συνύπαρξη. Μια ομάδα παιδιών είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει για τα πράγματα που είναι σημαντικά στη ζωή μας και τις ανθρώπινες αξίες, γράφοντας τες σε χρωματιστά μπαλόνια. Μετά από ένα γευστικό κέρασμα μαζευτήκαμε για μια ακόμη φορά όλοι μαζί – παιδιά και εκπαιδευτικοί – για μια αναμνηστική φωτογραφία με τα μπαλόνια στα χέρια, για να θυμόμαστε όλα αυτά που μας ενώνουν.

Τρεις ώρες γεμάτες δραστηριότητες, δημιουργία και δράση. Τρεις ώρες γεμάτες χαμόγελα, αγάπη, αποδοχή και αλληλοϋποστήριξη. Τελικά η διαφορετικότητα είναι ένας υπέροχος κόσμος που μας χωράει όλους!Και βέβαια… έπεται και συνέχεια!

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιγνατίας Κωφοπούλου στο Χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.