Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΑΔ)και Ενεργός Πολίτης: ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος με το οποίο φέτος (4η χρονιά) επιλέξαμε να ασχοληθούμε και να εμβαθύνουμε στην τάξη! Παιχνίδια και δραστηριότητες που μας έκαναν να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε με το υπόλοιπο σχολείο.

Σας προτείνουμε…

  • Βόμβες – ασπίδες: μια εξαιρετική δραστηριότητα  για εισαγωγή στα ΑΔ (Νοιάζομαι και Δρω, τεύχος 2, σελ. 120). Συζήτηση: Τι είναι βόμβες και τι ασπίδες στη ζωή μας;

Σαλπάροντας για μια νέα χώρα – Τα θέλω και τα χρειάζομαι (Μικρή Πυξίδα, Compasito, Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για παιδιά, Συμβούλιο της Ευρώπης)

Κάνε ένα βήμα μπροστά: για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διακρίσεις, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός (Δραστηριότητες Βιωματικής Μάθησης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους Πρόσφυγες, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σελ. 46-52)


Το Δέντρο των Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Πολίτη (Δική μας έμπνευση!!)

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιγνατίας Κωφοπούλου στο Χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω,