Την περσινή χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” το Γυμνάσιο Μούδρου συνεργάστηκε με πολλούς φορείς, τοπικούς αλλά και πέρα από τα όρια του νησιού της Λήμνου, και κατόρθωσε να κινητοποιήσει ένα ολόκληρο νησί για μία δράση που είχε έναν ιερό σκοπό, τη συλλογή δειγμάτων εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Από αυτή την κινητοποίηση που χαρακτηριζόταν από ευαισθησία, συγκίνηση και ενθουσιασμό μαζί φαινόταν πως δεν επρόκειτο για δράση που θα μπορούσε να ξεχαστεί ή να μην έχει συνέχεια. Η φετινή χρονιά το αποδεικνύει. Και άλλοι φορείς, από τον αθλητικό χώρο, δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τη συνέχιση αυτής της κινητοποίησης. Το Γυμνάσιο Μούδρου και το “Νοιάζομαι και Δρω” πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 το Γυμνάσιο Μούδρου σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο “ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου” και τον σύλλογο εθελοντών δοτών μυελού των οστών “Όραμα Ελπίδας” οργάνωσε δράση αφύπνισης και κινητοποίησης. Στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Ηφαιστίας Κοντοπουλίου και Διαγόρα Σαρδών μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια στους φιλάθλους ενόψει των ήδη προγραμματισμένων επικείμενων δειγματοληψιών από το “Όραμα Ελπίδας” στους αγώνες του Ηφαίστου.

Οι μικροί αθλητές της Ηφαιστίας -οι αυριανοί εθελοντές- κράτησαν για έναν μεγάλο σκοπό το πανό του Γυμνασίου Μούδρου.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του Γυμνάσιου Μούδρου, Τριανταφυλλιάς Βρανά στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.