Στο πλαίσιο συνεργασίας των “Ρευμάτων Εθελοντισμού” του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας με το 4ο Νηπιαγωγείο (τα παιδιά του οποίου εγγράφονται στο σχολείο μας), πραγματοποιήθηκε ένα αποκριάτικο εργαστήριο βιβλιοφιλίας στον χώρο του Νηπιαγωγείου. Το εργαστήριο εντάσσεται σε δύο άξονες του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω.

1. Στον άξονα αλληλεγγύης, με το σκεπτικό ότι η δημιουργία μιας ομάδας μαθητών μικρής ηλικίας, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως σύνδεσμος της ομαλής μετάβασης των νηπίων στο δημοτικό μέσω οργάνωσης κοινών δράσεων, στο μέλλον θα γίνει πυρήνας για τη δημιουργία κι άλλων ομάδων αλληλεγγύης. Μαθαίνοντας να βοηθάμε τους ανθρώπους στο άμεσο περιβάλλον και τη γειτονιά μας, μπορούμε να σταθούμε αλληλέγγυοι και στην ευρύτερη κοινωνία.

2. Στον άξονα πολιτιστικών δράσεων και συγκεκριμένα στον κύκλο εργαστηρίων που δημιουργούν τα παιδιά για την προώθηση της φιαλαναγνωσίας.

Οργάνωσαν, λοιπόν, μία κεφάτη μέρα θέλοντας να δείξουν ότι η ανάγνωση μπορεί να γίνει διασκεδαστική. Με αυτοσχεδιασμούς και διαδραστικό τρόπο τα παιδιά ζωντάνεψαν την ιστορία του Αρλεκίνου από το ομώνυμο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή. Στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου χόρεψαν, όπως οι μασκαράδες στη Βενετία και στο τέλος της ημέρας συνεργάστηκαν για να ζωγραφίσουν Αρλεκίνους σε φυσικό μέγεθος.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=CrNeqnr7j6Q

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του 10ου Δημοτικού Σχολείο Χαλκίδας, Μαγδαληνής Μαμασούκα στο χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω