Συνεχιζεται για 4η χρονιά το «Νοιάζομαι και Δρω», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.  

Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οραματίστηκε ο Δεσμός  και σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον Δεσμό και το Ίδρυμα Λαμπράκη. Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργηθούν οι αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας στην νέα γενιά, ώστε να γίνουν τρόπος ζωής.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από άρτιο και ευέλικτο, ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό, και εφαρμόζεται σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης. Αυτό που το διαφοροποιεί από άλλα προγράμματα και το καταστά – σύμφωνα με εξωτερικές αξιολογήσεις – τόσο αποτελεσματικό, είναι η έμφαση σε βιωματικές δράσεις.  Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, σκέφτονται, σχεδιάζουν, υλοποιούν και αξιολογούν δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Έτσι συναισθάνονται την χαρά της προσφοράς και την δύναμη της αλλαγής που έχουν οι ίδιοι.

Από το 2015 μέχρι και το 2018 στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει συνολικά 38.400 μαθητές και 2.760 εκπαιδευτικοί από 481 σχολεία, οι οποιοι συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν δράσεις κοινωνικής προσφοράς με περισσότερες από 1.600 οργανώσεις και κοινωνικούς εταίρους.

Το πρόγραμμα της περιόδου 2018-2019 υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και το THI Australia.

Από φέτος, ένας βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενεργή συμμετοχή της οικογένειας τόσο στις βιωματικές δράσεις που οργανώνουν οι μαθητές όσο και στην εφαρμογή των εννοιών της αλληλεγγύης, της ενεργού πολιτειότητας και του εθελοντισμού ως στάσης ζωής στην καθημερινότητα μας.

Τη φετινή χρονιά συμμετέχουν 173 σχολεία, σε όλη την Ελλάδα.

Στις 16 Φεβρουαρίου,  θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, με ευγενική χορηγία φιλοξενίας του Hyatt Regency Thessaloniki, η πρώτη ενδιάμεση επιμορφωτική συνάντηση των Συντονιστών του προγράμματος για τη φετινή χρονιά.

Πηγή: businessnews.gr