Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ίδιων και των συμπολιτών τους, οι μαθητές που συμμετέχουν στο Νοιάζομαι και Δρω αποφάσισαν να περιηγηθούν στο Ποδοχώρι, με σκοπό να εντοπίσουν προβλήματα και κακώς κείμενα που δυσκολεύουν ή και κάνουν επικίνδυνη τη ζωή όλων μας.

Με μεγάλο ζήλο τα παιδιά φωτογράφισαν και κατέγραψαν σοβαρές κακοτεχνίες στους δρόμους, περιοχές με συγκέντρωση σκουπιδιών, χαλασμένους ή και πλήρως κατεστραμμένους κάδους, μη λειτουργικές πινακίδες, αγροτικά εργαλεία εγκαταλειμμένα, δημόσιες βρύσες χωρίς νερό, σάπια κάγκελα δρόμων.

Το σημαντικότερο όμως που επεσήμαναν ήταν η απουσία σχετικής σήμανσης και διάβασης πεζών τόσο στον δρόμο έξω από το Δημοτικό Σχολείο Ποδοχωρίου όσο και σε αυτόν έξω από το κτιριακό συγκρότημα Γμυνασίου και Λυκείου Ποδοχωρίου, ο οποίος μάλιστα είναι ένας μεγάλης κυκλοφορίας επαρχιακός δρόμος. Στο επόμενο στάδιο της δράσης οι μαθητές θα συντάξουν μια έκθεση, συνοδευόμενη από φωτογραφίες τους, η οποία θα αποσταλεί στην Κοινότητα Ποδοχωρίου.

Στον Δήμαρχο Παγγαίου έχει ήδη αποσταλεί επιστολή των μαθητών με αίτημα  τη δημιουργία της διάβασης και την τοποθέτηση της σήμανσης έξω από τα σχολεία.  Μάλιστα σκοπεύουν  να επιμείνουν ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για θέμα ασφάλειας.

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του ΓΕΛ Ποδοχωρίου, κας Αναστασίας Μαρκουλίδου στο χρονολόγιο της πλατφόρμας του Νοιάζομαι και Δρω.