Ένα πολύ όμορφο πρωινό περάσαμε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου με τους μαθητές μας στο Γηροκομείο της πόλης μας. Οι μαθήτριες του σχολείου μας με πολλή όρεξη αποφάσισαν να φτιάξουν μια βασιλόπιτα και με τους συμμαθητές τους  να  επισκεφθούμε το Γηροκομείο.

Μας περίμενε μια θερμή υποδοχή. Η κοινωνική λειτουργός  ενημέρωσε τους μαθητές που επισκεπτόταν για πρώτη φορά  τον ξενώνα για τη λειτουργία του. Εκεί συναντήσαμε  μαθήτριες του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου με τις καθηγήτριες τους που ήρθαν κατόπιν πρόσκλησης μας καθώς τα δύο σχολεία έχουμε την ίδια ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την Τρίτη ηλικία. Γρήγορα σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον  κόψαμε την πίτα και ανταλλάξαμε ευχές για τον νέο χρόνο!

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον ανακαινισμένο χώρο, κάναμε μας είπαν το <<ποδαρικό>>! Μείναμε ιδιαίτερα  σε μια αίθουσα – εικαστικό εργαστήρι και με έκπληξη είδαμε τις δημιουργίες των ηλικιωμένων, πράγματα που κάνουν καθημερινά με την βοήθεια της εθελόντριας κ. Ευδοκίας.

Από μια τέτοια εκδήλωση βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική και ο χορός

Για άλλη μια φορά, όσοι βρεθήκαμε εκεί  ζήσαμε έντονα συναισθήματα. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες  πήραν μεγάλη χαρά από την επίσκεψή μας. Αλλά και εμείς νιώσαμε ότι γιορτάσαμε με τον πιο όμορφο τρόπο τους Τρεις Ιεράρχες!

Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού Κωνσταντίνας Κωστάκη στο Χρονολόγιο του Νοιάζομαι και Δρω.