Στην τρίτη επιστημονική συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018, το Γυμνάσιο Μούδρου έλαβε την τιμητική αναγνώριση «Καλή πρακτική σχολικών δράσεων» για την εκδήλωση «Χαρίζω ζωή: γίνε δότης μυελού των οστών και χάρισε ζωή…απλά με μια μπατονέτα». Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από την καθηγήτρια Βράνα Τριανταφυλλιά, υπεύθυνη του προγράμματος, η οποία παρουσίασε το σύνολο των δράσεων του σχολείου μας στα πλαίσια τού «Νοιάζομαι και Δρω», δίνοντας έμφαση στη δράση «Χαρίζω ζωή». Πρόσκληση για συμμετοχή σε αυτή την απολογιστική εκδήλωση της Αθήνας έλαβε από το «Νοιάζομαι και Δρω» η κυρία Ευαγγελία Παλαιολόγου-Λαζαρίδη, μητέρα μαθήτριας του σχολείου, η οποία συμμετείχε στη συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι. Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση ξεκίνησε με ιδέα-πρόταση της κυρίας Παλαιολόγου, η οποία απευθύνθηκε στο σχολείο μας που ήδη για δύο χρόνια υλοποιούσε το πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και την ενεργό πολιτειότητα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συντονιστής και εισηγητής του σχολείου μας στη δράση κ. Χατζηλίας Χρήστος τον οποίο ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσε να κινητοποιηθούμε στο χώρο του εθελοντισμού.

Η συγκεκριμένη δράση του Γυμνασίου Μούδρου διακρίθηκε όχι μόνο για το γεγονός της συλλογής περίπου 400 δειγμάτων δυνητικών δοτών μυελού, αλλά και για τη συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την πλειοψηφία των γονέων των μαθητριών και μαθητών του Γυμνασίου, τους κατοίκους της Λήμνου, καθώς και τη συνεργασία με πολλούς κοινωνικούς εταίρους, στη Λήμνο και πέρα από αυτή.

Συγκεκριμένα συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΚΕΔΜΟΠ, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου, την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, το Δήμο Λήμνου, τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λήμνου, το Νοσοκομείο Λήμνου, την 88 ΣΔΙ, την 130 Σμηναρχία Μάχης, τον Αθλητικό Σύλλογο Ηφαιστεία, τους κοινοτάρχες των χωριών της Λήμνου, τα ΜΜΕ του νησιού, την Παιδική Χορωδία Λήμνου, το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, το Τμήμα Ενηλίκων του Μπαλέτου του ΓΑΣ Λήμνου.

Εμείς ευχαριστούμε, και πάλι, θερμά όλες και όλους που συνετέλεσαν στην απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια τον Μάιο του 2018, ώστε να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε, να γίνουμε δωρητές μυελού των οστών. Ελπίζουμε πως όλη αυτή η κινητοποίηση αποτέλεσε και αποτελεί βιωματικό μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας που ήταν πρωταγωνιστές σε κάθε βήμα.

            Η Διευθύντρια                                                 Η υπεύθυνη του προγράμματος

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ                                             ΒΡΑΝΑ

      ΜΑΡΙΑ                                                     ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ