29 Ιουνίου 2018, 12:25 μ.μ.

Μια ακόμη σχολική χρονιά στο Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Κ. έφτασε στο τέλος της. Το κλείσιμό της γιόρτασαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ, και τα είχε όλα· παρουσίαση των πλούσιων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Ομίλων Αριστείας και Δημιουργικότητας και των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, εκθέσεις μαθητικών δημιουργιών, αποχαιρετισμό των παιδιών της Γ΄ τάξης,  συγκινητικές στιγμές αποχωρισμού, αλλά και ένα πάρτι πλούσιο σε μουσική, χορό και εδέσματα!

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι «Όμιλοι Δημιουργικότητας και Αριστείας». Πρόκειται για  ένα θεσμό που λειτουργεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στα Πειραματικά Σχολεία,  απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της πόλης και αποσκοπεί στην καλλιέργεια των ιδιαίτερων ικανοτήτων, ενδιαφερόντων και κλίσεων των μαθητών καθώς και την ενεργοποίηση και κοινωνική τους δικτύωση.  Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία,  με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, να ξεδιπλώσουν ταλέντα, ενδιαφέροντα και δεξιότητες, να εκφραστούν ελεύθερα και να δημιουργήσουν. Πιο συγκεκριμένα, οι όμιλοι που λειτούργησαν και παρουσιάστηκαν είναι:

α) Η Ευρώπη κι Εγώ(Υπεύθυνη εκπ/κός: Αναστασία Ρηγάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών)

Ένα όμορφο ταξίδι στις χώρες και την πολυπολιτισμικότητα  της Ευρώπης· μια γέφυρα πολιτισμού που ένωσε τους λαούς με τραγούδια, χορούς, μυρωδιές και γεύσεις. Μέσα από ένα βιντεάκι τα παιδιά παρουσίασαν  ένα μικρό μέρος των βιωματικών δράσεων του ομίλου που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την εκμάθηση της ιταλικής ταραντέλας αλλά και των κερκυραϊκών χορών Φουρλάνα και Ρούγα, καθώς και την ετοιμασία Ευρωπαϊκών γλυκών και φαγητών, όπως το  ιταλικό Castagnole και το Raggmunk της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης

β) Θεατρικός Όμιλος (Υπεύθυνη εκπ/κός: Παπαδοπούλου Πολυτίμη, Φιλόλογος)

Τα παιδιά του Θεατρικού Ομίλου παρουσίασαν δρώμενο, μέσω του οποίου ενημέρωσαν για την υπόθεση του έργου που μελέτησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, την «Ιφιγένεια εν γένει…Tragic!» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, και προσκάλεσαν τους  παρευρισκόμενους στην εκδήλωση να παρακολουθήουν την  τελική παράσταση στη Φορτέτζα, καλώντας τους παράλληλα, αντί εισιτηρίου, να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

γ) Λογοτεχνικό Εργαστήρι (Υπεύθυνη εκπ/κός: Παναγιωτάκη Λιάνα, Φιλόλογος)

Τα μέλη του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου κατά τη διάρκεια της χρονιάς μελέτησαν ποικίλα κείμενα της παγκόσμιας Λογοτεχνίας,ποιητικά και πεζά.Εστίασαν στα καίρια μηνύματα των δημιουργών τους,στον τρόπο που ”συνομιλούν” με τον αναγνώστη και στα εκφραστικά τους μέσα.Με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, το κάθε παιδί ξεχωριστά είχε την ευκαιρία να εκφραστεί και να παράγει το δικό του λόγο,μέσα από τη δημιουργική γραφή. Η παρουσίασή τους περιελάμβανε αποσπάσματα από τις λογοτεχνικές τους δημιουργίες ενώ συνοδευόταν από εικόνες και αποφθέγματα γνωστών λογοτεχνών.

 

Πηγή: www.rethemnosnews.gr