Το Σάββατο στις 9 Ιουνίου εγκαινιάστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας Παλλήνης η υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη ενηλίκων, στο πλαίσιο των δράσεων του εθελοντικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, με τη συνεργασία φορέων, συγγραφέων και εθελοντών και τη συνδρομή του Δήμου Παλλήνης, ολοκληρώνοντας έτσι μια σχολική χρονιά δραστηριοτήτων με στόχο τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα.

Η Πλατεία Ελευθερίας έχει πλέον μεταμορφωθεί διαθέτοντας όχι μία, αλλά δύο υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες: μία για ενήλικες και μία για παιδιά. Έτσι, μικροί και μεγάλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο βιβλίο ως μέσο γνώσης, ανταλλαγής και επικοινωνίας στην πιο διαθέσιμη και προσιτή κατάσταση.

                                                          

Στα εγκαίνια βρισκόταν και ο συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και ενήλικες, Μάνος Κοντολέων, ως τιμώμενο πρόσωπο, μαζί με την Κώστια Κοντολέων.

                                           

Πρωταγωνιστές ήταν οι μικροί βιβλιοεθελοντές με τους γονείς τους που υποστήριξαν τις εθελοντικές δράσεις μιας ολόκληρης χρονιάς με τη σημαντική στήριξη του Δήμου Παλλήνης, της Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής, της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Eκπ/σης Δήμου Παλλήνης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου ΝΓ & 7ου Δημ. Σχολείου Παλλήνης.

Ακούραστη συμπαραστάτρια στο εγχείρημα αυτό ήταν και η Χρύσα Κουράκη, συντονίστρια του προγράμματος και Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων Δ/νσης Π.Ε. Ανατ. Αττικής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να απευθυνθούν στη μουσικό του Εθνικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής (παράρτημα) και μανούλα του σχολείου Γεωργία Λάππα και στους μικρούς μαθητές που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση. Επίσης, σε όλους όσοι ήταν κοντά στο εγχείρημα αυτό μοιραζόμενοι το κοινό όραμα και διατηρώντας πνεύμα εθελοντισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτιστικό αποτύπωμα στην πλατεία. Πολλές ευχαριστίες θα πρέπει να απευθυνθούν σε όλους τους ακούραστους και αφανείς ήρωες που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο για μια πλατεία γεμάτη βιβλία! 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την Πλατεία Ελευθερίας όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα:

                      

                                                                

Η εθελοντική αυτή δράση είναι μια εξαιρετική και υποδειγματική πρωτοβουλία των νηπιαγωγείων 7ου και 9ου Παλλήνης, υπό την Αιγίδα του Δήμου και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς λειτουργεί ως γέφυρα και μια πολύ ωραία συνέχεια των δράσεων που είχε αναπτύξει το σχολείο την περασμένη χρονιά. Είναι σωστά και σαφώς εστιασμένη και καλύπτει όλους τους άξονες του «Νοιάζομαι και Δρω». Ευχόμαστε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε αντίστοιχες δράσεις από τα σχολεία που συμμετέχουν στο «Νοιάζομαι και Δρω».