Το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας ένωσαν τις δυνάμεις τους στις 21 Μαίου και συμμετείχαν σε αγώνα μπάσκετ στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Βαρβάρας «Μαριαλένα Κορδαλή». Σε μια διαδραστική μέρα χαράς και δημιουργίας, το «τζάμπολ» του αγώνα το έκανε ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους μαθητές τονίζοντας το σπουδαίο παράδειγμα αγώνα ζωής, αλλά και των μηνυμάτων ελπίδας και αισιοδοξίας που δίνουν, αλλά και την ανιδιοτελή προσφορά χαράς και παιχνιδιού που προσφέρουν στα παιδιά του εθελοντικού πολυχώρου παιδιών και νέων με αναπηρία της Γέφυρας Ζωής που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τη στήριξη και την αγάπη μας.

Ακολουθήσε ενημέρωση από τον Διευθυντή του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας κ. Διονύση Βυθούλκα και τον Πρόεδρο της Γέφυρας Ζωής κ. Διονύση Γουράνιο για τη σημασία της εκδήλωσης με τον τίτλο «Τρίποντα Ζωής».

Σκοπός της δράσης ήταν η εξωτερίκευση του πλούσιου ψυχικού κόσμου των παιδιών της Γέφυρας Ζωής που μαζί με τα παιδιά του 1ου & 2ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας «έγιναν ένα» και μπορέσαν για λίγο να ξεχάσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Στη ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα τα «χρυσά» καλάθια, που πέτυχαν οι  μαθητές του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας μαζί με τα παιδιά της Γέφυρας Ζωής Α.μ.ε.Α. χάρισαν πολλά χαμόγελα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για ένα αισιόδοξο μέλλον. Έτσι, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη «διαφορετικότητα», και έβαλαν και εκείνα το λιθαράκι τους στον μηδενισμό των διακρίσεων με σκοπό να συμβάλουν στη συνύπαρξη όλων των κοινωνικών ομάδων.

Πριν την έναρξη του αγώνα τα παιδιά του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας αποτύπωσαν σε ένα τεράστιο κομμάτι ύφασμα τα όνειρα και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Στο ημίχρονο παρακολούθησαν και συμμετείχαν στα μαθήματα αυτοάμυνας για άτομα με αναπηρία, και όχι μόνο, από την  Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου Koei Kan Academy.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολουθήσε μπουφές στο αμφιθέατρο του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας στα παιδιά της Γέφυρας ζωής και της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου και ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις.

Πολύτιμος συμπαραστάτης στη διάδοση αυτού του μηνύματος υπήρξε ο Σύλλογος Γονέων, αλλά και ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας κ. Διονύσης Βυθούλκας  που απέδειξαν για μια ακόμη φορά την κοινωνική του ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι παρευρέθηκαν και βοήθησαν με τον τρόπο τους να έρθει εις πέρας και αυτή η εκδήλωση. Πολλές ευχαριστίες στον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μελιδωνιάτη, στην Υπεύθυνη Γενικού Συντονισμού κ. Γιώτα Μαντζαβίνου, στην κ. Βίκυ Νικολέα Υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολογίας και στους δάσκαλους και τους μαθητές, αλλά και τους γονείς της  Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου, που έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Πηγή: Η ανάρτηση βασίστηκε στο δελτίο τύπου της δράσης.