Στο πλαίσιο  της συμμετοχής του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι, Δρω και Κινητοποιώ», οι δράσεις του σχολείου συνδέθηκαν φέτος με το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.). Έτσι, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεργάστηκαν και οργάνωσαν ένα εργαστήριο κατασκευής λαμπάδας με σκοπό να προσφέρουν τις λαμπάδες στο Κέντρο Θεραπευτική Ιππασίας (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) για να τις πουλήσει στο πασχαλιάτικο bazaar τους συγκεντρώνοντας έσοδα για τη λειτουργία του Κέντρου. Γονείς και εκπαιδευτικοί κατασκεύασαν 160 λαμπάδες που με πολλή μεγάλη αγάπη τις προσέφεραν στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ. για να τις πουλήσουν.

                                              

To ΚΕ.Θ.Ι.Σ. είναι ΜΚΟ με έδρα το Ν. Σκοπό Σερρών. Πρωταγωνιστής σ΄αυτή την προσπάθεια είναι το άλογο, το οποίο μέσω της κίνησής του μεταφέρει νευρομυικά στον αναβάτη με αναπηρία, φυσιολογικά πρότυπα βάδισης. Έτσι βελτιώνεται ο συντονισμός των κινήσεων, η ισορροπία, ο μυικός τόνος και η ψυχολογία του αναβάτη καθώς με την ιππασία εναρμονίζονται σώμα, ψυχή και μυαλό.

 

Το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2007 και είναι το δεύτερο κέντρο θεραπευτικής ιππασίας στην Ελλάδα και το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα. Εδρεύει σε εγκαταστάσεις που πληρούν υψηλές Ευρωπαικές προδιαγραφές και οι ιδρυτές και εργαζόμενοι είναι φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, γυμναστές με ειδίκευση στη θεραπευτική ιππασία. Το Κέντρο επιτελεί ένα μοναδικό έργο παρέχει θεραπεία σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, αυτισμό, νοητική υστέρηση κ.ά. με ηλικίες από 3 έως 67 ετών. Η λειτουργία του Κέντρου στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές που αναλαμβάνουν να μεταφέρουν ένα άτομο που δέχεται τος υπηρεσίες του Κέντρου, σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες σε σταθερή βάση. Με τη βοήθεια του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών έγινε δυνατόν να υποστηριχτεί η λειτουργία του Κέντρου.
Πηγή: Η ανάρτηση βασίστηκε σε κείμενο της Ευαγγελοπούλου Α.