Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη Κατηγορία: Λήμνος

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Νοιάζεται και Δρα» για τα ζώα και την Τρίτη Ηλικία (photos)Οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντισμού (12-18 Μαρτίου) και του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» οργάνωσαν το πρωί της Πέμπτης, 15 Μαρτίου, δράσεις για τα δικαιώματα των ζώων και την ανάγκη προστασίας τους, αλλά και για την Τρίτη Ηλικία.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου «Αδέσποτες Ψυχές» δημιούργησαν πλακάτ και ενημερωτClick to enlarge image 20180315_064828.jpgικά φυλλάδια, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου: «Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν από την Γραμματέα του Φιλοζωικού Σωματείου κ. Τοσούνογλου Άννα, την οποία ευχαριστούμε θερμά,  διένειμαν το υλικό που είχαν δημιουργήσει στην αγορά της Μύρινας ενημερώνοντας τους περαστικούς για την ανάγκη σεβασμού και φροντίδας τόσο των οικόσιτων όσο και των αδέσποτων ζώων».

Παράλληλα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γηροκομείο Λήμνου, όπου οι μαθητές τραγούδησαν μαζί με τους ηλικιωμένους παλιά αγαπημένα τραγούδια, μοιράστηκαν μαζί τους τη συγκίνηση και ξύπνησαν αναμνήσεις. «Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πυρομάγλου, Πρόεδρο του Σωματείου Αδελφότης “Ο καλός Σαμαρείτης”, την κ. Μελετλίδου Ελισάβετ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τους ηλικιωμένους και το προσωπικό για τη θερμή υποδοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/33350-to-gymnasio-moydrou-noiazetai-kai-dra-gia-ta-zoa-kai-tin-triti-ilikia-photos.html