Στις 3 Μαρτίου 2018 η ομάδα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» του ΚΕΑΤ αποτελούμενη από 9 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μερόπειο Ίδρυμα παράρτημα Καλλιθέας.

Εκεί τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά  η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Έλλη Θανόγιαννη, η Κοινωνική Λειτουργός κα Ελένη Μπόφου, το υπόλοιπο προσωπικό και φυσικά οι κυρίες που φιλοξενούνται στο Μερόπειο Ίδρυμα.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία αρχικά να παίξουν στους ειδικά διαμορφωμένους φορητούς υπολογιστές προσβάσιμα παιχνίδια μνήμης (της πλατφόρμας Memor-i η οποία έχει αναπτυχθεί από την ΑΜΚΕ SciFy) και στη συνέχεια πέρασαν στο σαλόνι του Μερόπειου, όπου τραγούδησαν όλοι μαζί. Τα παιδιά προσέφεραν μάλιστα και ένα κέικ και μία μακαρονόπιτα που είχαν φτιάξει στο πλαίσιο του μαθήματος Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα  της δράσης αυτής ήταν ότι δύο ομάδες ευαίσθητες, οι μαθητές με οπτική αναπηρία καθώς και τα άτομα τρίτης ηλικίας, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή,  να αλληλεπιδράσουν ουσιαστικά και να μοιραστούν από κοινού ποιοτικό χρόνο με αμφίδρομα οφέλη. Τα μηνύματα που εισέπραξαν και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της δράσης βασίζονταν στην αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση αποδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που έχουν στη ζωή μας.

Τα παιδιά ένοιωσαν βαθιά ικανοποίηση που καταφεραν να βοήθησουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να χαρούν και να αισθανθούν και πάλι σαν μικρά παιδιά. Μάλιστα, στο τέλος της επίσκεψης, τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν μελλοντικά μια αντίστοιχη δράση.

 

Πηγή: Η ανάρτηση βασίστηκε σε κέιμενο της κας Μουτζουρογεώργου Ε.