Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Λήμνου επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Μούδρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας της ενεργού πολιτειότητας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στα παιδιά και στους νέους, καλλιεργώντας πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργού κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το σχολείο, αναφέρεται:

Είμαστε όλοι παιδιά…

Κι ενώ πιστεύαμε ότι μια τέτοια επίσκεψη θα δώσει χαρά, εμείς πήραμε ελπίδα για ζωή. Μια υπέροχη παρέα γλυκύτατων ηλικιωμένων ανθρώπων που ήθελε να τραγουδήσει μαζί μας, να χορέψει, να μοιραστεί μνήμες γλύκανε την καρδιά μας και ζέστανε το χειμωνιάτικο πρωινό μας. Οι ηλικιωμένοι του Κ.Η.Φ.Η Καμινίων και οι πρόθυμοι κι ευγενέστατοι άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί έγιναν οι καινούριοι μας φίλοι και ελπίζουμε σε πολλές ζεστές συνευρέσεις που μας κάνουν να νιώθουμε περισσότερο άνθρωποι και σπάνε τον πάγο της μοναξιάς.

Τα παιδιά ξέρουν πάντα τον τρόπο να απλώνουν τα χέρια και να δημιουργούν αληθινούς δεσμούς κι οι παππούδες έχουν το δικό τους τρόπο να τους ισχυροποιούν.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου σας ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη φιλοξενία.

 

Πηγή: https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/33127-908652.html