Πώς φαντάζονται τα παιδιά την πόλη τους όταν νοιάζονται, μα και όταν δεν νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους; Πώς άραγε αντιλαμβάνονται τις έννοιες της Προσφορας και της Αλληλεγγύης; Στο Νηπιαγωγείο Καναλίων στην Κέρκυρα, καθώς επεξεργάζονται τις έννοιες και τους στόχους του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», τα παιδιά δημιουργούν ομαδικές εικαστικές δημιουργίες που απεικονίζουν τη ζωή σε μια πόλη που οι κάτοικοί της νοιάζονται και σε μια άλλη που δεν νοιάζονται. Μια αρχική αποτύπωση των εννοιών μέσα από τα μάτια των παιδιών με την τεχνική του κολλάζ.
                                              
Στην πρώτη περίπτωση η ζωγραφιά είναι γεμάτη ζωηρά χρώματα και όμορφες εικόνες. Οι κάτοικοί της χαμογελούν και ένα αίσθημα αισιοδοξίας κυριαρχεί παντού. Όταν όμως δεν νοιάζονται οι πολίτες, τα χρώματα είναι σκούρα και οι άνθρωποι σκυθρωποί που με το ζόρι χαμογελούν. Η εικόνα σε μια πόλη που δεν νοιάζεται ο ένας για τον άλλο είναι γεμάτη θλίψη και απαισιοδοξία.
Στη συνέχεια, προκειμένου να δοθεί έμφαση στα συναισθήματα των παιδιών δημιουργήθηκαν δυο ακόμη εικαστικές δημιουργίες στις οποίες αποτυπώνεται το αίσθημα που τους προκαλείται όταν προσφέρουν και όταν νοιάζονται για το συνάνθρωπό τους. «Όταν νοιάζομαι νιώθω… Χαρά», «Όταν δεν νοιαζομαι νιώθω… Θυμό και Λύπη», έτσι αισθάνονται τα παιδιά, μεταφέροντάς μας την ουσία και την αξία της Αλληλεγγύης, αλλά και το γιατί έχει αξία κάποιος να νοιάζεται και να δρα!