Στο 33ο Nηπιαγωγείο Ευόσμου με αφορμή το βιβλίο της Μαριλίτας Χατζημπόντη «Όλα για τη νίκη» δημιουργήθηκε το συμβόλαιο των εθελοντών της τάξης.

Η ιστορία του βιβλίου αφορά έναν αγώνα που γίνεται στο δάσος για την επικράτηση του ισχυρότερου λιονταριού που θα γίνει βασιλιάς. Οι δυο διαγωνιζόμενοι ξεκινούν έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη, μα στη διάρκεια του αγώνα ο ένας τραυματίζεται και ο άλλος -ενώ το κοινό παραληρεί να κόψει το νήμα του τερματισμού- σταματάει και με αλτρουιστικό πνεύμα και αίσθημα αλληλεγγύης,  τον βοηθάει κουβαλώντας τον στους ώμους του . Έτσι τερματίζουν και οι δύο συγχρόνως και είναι και οι δυο νικητές!

Η ιστορία ενέπνευσε και συγκίνησε τους μαθητές. Στάθηκαν ιδιαίτερα στις λέξεις «προσφορά», «ανθρωπιά», «νοιάζομαι» και «μαζί». 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις έννοιες αυτές και την προσφορά χωρίς αντάλλαγμα και προσωπικό όφελος. Πώς θα μπορούσαν να εντάξουν τις έννοιες αυτές στην καθημερινότητά τους; Πολλά συζητήθηκαν όπως το να βοηθούν τους συμμαθητές τους, να τους φροντίζουν σε περίπτωση ατυχήματος, να προσφέρουν σε άλλους ό,τι δεν χρειάζονται, να φροντίζουν για την καθαριότητα του σχολείου και της γειτονιάς, να φυτεύουν λουλούδια στην αυλή, να φροντίζουν τα αδέσποτα της γειτονιάς, να κάνουν ανακύκλωση και να μαζεύουν τα πλαστικά καπάκια μπουκαλιών.  Στη συνέχεια η ομάδα αποφάσισε να  αποτυπώσει τις ιδέες της φτιάχνοντας το δικό της συμβόλαιο του Εθελοντισμού. Κάθε συμμετέχοντας υπέγραψε αποτυπώνοντας την παλάμη του σε μια κυκλική διάταξη με διαφορετικό χρώμα κατασκευάζοντας τον «Ήλιο της προσφοράς» που με τις ακτίνες του ζεσταίνει τον κόσμο.