Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, αλλά και των γονιών τους, ετοίμασαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά αντικείμενα, φύτεψαν γλαστράκια με παχύφυτα, στόλισαν το σχολείο, έφτιαξαν γλυκά και συγκέντρωσαν λογοτεχνικά βιβλία.

Την ημέρα του παζαριού  πήραν θέση πίσω από τους πάγκους και με πολύ κέφι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Κρέπες, σουβλάκια, γλυκά, ζεστή σοκολάτα και τσάι… όλα φτιαγμένα με τα χεράκια τους!

Και βέβαια δεν έλειπαν η μουσική, ο χορός και τα τραγούδια από τη χορωδία και το χορευτικό τμήμα της ομάδας του «Νοιάζομαι και Δρω».

Την προσπάθεια αυτή ενίσχυσε και το 16ο Δημοτικό Σχολείο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών και μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων βρισκόταν στο σχολείο και η ομάδα του “Make a Wish” δίνοντας μια ακόμη καλή ευκαιρία για να εξαπλωθεί η ιδεά του Εθελοντισμού!