Μετά από πρόσκληση των υπευθύνων του προγράμματος και συντονιστών του δικτύου «Νοιάζομαι και Δρω» στην Αχαΐα κ.κ. Βλάχου Γιάννη και Μπεκιάρη Γιώργου, η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» συμμετείχε με 3 στελέχη και εμψυχωτές της που απασχολούνται στο πρόγραμμα ΠΡΟ-ΝΟΙΑ (ΠΡΟτείνω γιατί ΝΟΙΑζομαι), στην εισαγωγική επιμορφωτική συνάντηση του προγράμματος. Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός (www.desmos.org) και το Ίδρυμα Λαμπράκη (www.lrf.gr) με δωρητές το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκης μέσω του προγράμματος «ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», το Ίδρυμα Λασκαρίδη και το Ίδρυμα Λεβέντη. Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές.

Η συνάντηση αυτή είχε σαν στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος αυτού. Οι εκπρόσωποι της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» ενημέρωσαν τους επιμορφούμενους για τα 30 χρόνια δράσης του Φορέα στην πρόληψη των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών για έναν άλλο τρόπο ζωής καθώς και για την έννοια του εθελοντισμού και τον ρόλο του ενεργού πολίτη. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν για το πρόγραμμα ΠΡΟ-ΝΟΙΑ που υλοποιεί και φέτος η «ΠΡΟΤΑΣΗ» για παιδιά 4-17 ετών. Επίσης συμμετείχαν στις ομάδες εργασίας που ακολούθησαν.

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» πάντα ανοιχτή σε δικτυώσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα, συνεργάστηκε τη χρονιά που πέρασε με σχολεία που υλοποιούσαν το πρόγραμμα αυτό, πραγματοποιώντας προγράμματα ημέρας για τους μαθητές και είχε μια δυναμική παρουσία στην τελική εκδήλωση του προγράμματος. Ανανέωσε δε τη συνεργασία και για τη φετινή χρονιά.

 

Συμμετοχή της Κίνησης «Πρόταση» στην εισαγωγική επιμορφωτική συνάντηση του «Νοιάζομαι και Δρω»!Συμμετοχή της Κίνησης «Πρόταση» στην εισαγωγική επιμορφωτική συνάντηση του «Νοιάζομαι και Δρω»!