Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, σε σχολεία της Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας εκπαίδευσης και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας. 230 σχολεία από 31 νομούς πρόκειται φέτος να ακολουθήσουν το δρόμο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνάντηση των Συντονιστών του Δικτύου “Νοιάζομαι και Δρω”, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στο Ξενοδοχείο President. Οι Συντονιστές του Προγράμματος παρακολούθησαν ένα πλούσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα με ποικίλες συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια. Το πλαίσιο συμμετοχής στο “Νοιάζομαι και Δρω”, οι νέοι επιμορφωτικοί κύκλοι, η καλλιέργεια της κουλτούρας του εθελοντισμού στο σχολείο, η συμμετοχή των γονέων στις δράσεις των σχολείων, η διάχυση και η επικοινωνία του έργου αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα των συζητήσεων της Συνάντησης των Συντονιστών του Προγράμματος.

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, οι Συντονιστές αναλαμβάνουν αυτό το διάστημα να πραγματοποιήσουν περιφερειακές εισαγωγικές επιμορφωτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς τους προωθώντας το μήνυμα και την αναγκαιότητα της καλλιέργειας του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτειότητας στους μαθητές τους.